You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Kupada İlk Zaferi Osman Tüter Kazandı

Kupada İlk Zaferi Osman Tüter Kazandı

İstanbul Otomobil Kulübü tarafından 3-4 Aralık tarihlerinde Şile ve Riva bölgesindeki iki özel etapta düzenlenen İstanbul Ralli Kupası’nın genel klasman birincisi, Volkan Işık Akademi eğitmenlerinden Osman Tüter oldu. Volkan Işık Akademi, yarışa  katılan dört öğrencisinin başarıları ile dikkatleri üzerine çekti.

Kural gereği bu yılki adı “İstanbul Ralli Kupası” olarak değiştirilen İstanbul Ralli Şampiyonası’nın 10’uncusu 3-4 Aralık tarihlerinde koşuldu. Pendik VIA/PORT OutletShopping Center’dan start alan yarışta mücadele Şile ve Riva bölgesindeki iki etaptan oluştu. Toplam 48 aracın start aldığı yarışta Volkan Işık Akademi desteğiyle yarışan Osman Tüter ve co-pilotu Burak Akçay birincilik kürsüsüne çıkmayı hak etti. Yarışın favorileri arasında gösterilen Osman Tüter, hem kendi kategorisi olan sınıf 3’te hem de genel klasmanda birincilik kupasının sahibi oldu.

Volkan Işık Akademi’nin öğrencileri göz doldurdu

Yola çıktığı günden bugüne kadar iki binin üzerinde öğrenciye verdiği eğitimler ile motorsporlarına adım atmasını sağlayan Volkan Işık Akademi, 10’uncu “İstanbul Ralli Kupası”na da dört öğrencisi ile katıldı. Ralli eğitimlerine katılmış olan öğrencilerine her daim destek veren Volkan Işık Akademi, İstanbul Ralli Kupası’na daha önce düzenlediği eğitimlerine katılım gösteren Ayşegül Bacak, Yıldıray Demircioğlu, Ümitcan Özdemir ve Yiğit Timur ile katıldı.

Motorsporlarına henüz 20 yaşındayken başlayan Ümitcan Özdemir, İstanbul Ralli Kupası’nda, 24 yaş ve altı olarak düzenlenen genç pilotlar klasmanında 3’üncü oldu.
Katıldığı ilk ralli yarışı olmasına karşılık kendi klasmanında yakaladığı 2’incilik ile dikkatleri üzerine çeken Yıldıray Demircioğlu, kendi sınıfında yaptığı çarpıcı etap dereceleriyle dikkatleri üzerine çekti.

Volkan Işık Akademi bünyesinde birebir ralli ve ralliye 2’inci adım eğitimleri alarak yarışmaya başlayan Ayşegül Bacak, bayan pilotlar kategorisinin ise 3’üncüsü oldu.

Volkan Işık Akademi çatısı altında ilk rallisine katılan Yiğit Timur ise, ilk etapta kendi sınıfında iyi bir zaman elde etmesine rağmen, etap sonunda yaşadığı mekanik arıza nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

İstanbul Ralli Kupası 2011’in bir sonraki yarışı 17-18 Aralık ve 24-25 Aralık tarihlerinde koşulacak. Tüm yarışların sonucunda elde edilen sonuçlara göre, kupa sahibini bulacak.

Top