You are here
Home > WORLD > WRC > Monte Carlo’da “Zaman” Sorunu

Monte Carlo’da “Zaman” Sorunu

2012 WRC sezonunun açılış yarışı olan Monte Carlo Rallisi’nin başlamasına sayılı günler kala, sorunların ardı arkası kesilmezken şimdide yarış zamanları tutan firma olan Stage One Tech’den gelen açıklama işleri iyice zora soktu.

Geçtiğimiz hafta FIA tarafından NorthOne Sport’un anlaşması fesh edilince, uzun zamandır yarış zamanları için anlaşması bulunan Stage One Tech firması NOS’un kendilerine olan bir milyon pound’luk borcu ödenmeden devam etmeyeceklerini duyurdular.

Firma sahibi Simon de Banke, “NOS’dan alacağımız olan bir milyon pound’un son ödeme tarihi dün (10 Ocak) itibari ile son erdi. Bu koşullarda çalışmamız mümkün değil. Ayrıca bir bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir şirketiz. Ekipmanlara yaptığımız yatırım haricinde kazanılan her para yardım kuruluşlarına aktarılıyor. Bizim için FIA ve NOS arasındaki durum bağlayıcı değildir. Ödememiz yapılırsa hizmet verebiliriz ama önce geçmişten kalan hesapların kapatılması gerekmektedir. On yıldır verdiğimiz hizmette kesinlikle politika ve maddi çekişmelerin dışında kaldık ve bundan sonrada bu pozisyonumuz koruyacağız.” dedi.

Sistem şu an yarış alanına ulaşmak için hazır olsa da, sistemin kullanılması, çalıştırılması ve tamir edilmesini sadece firma içinde ufak bir grubun biliyor olması her şeyi daha da zora sokuyor.

Monte Carlo Rallisi organizatörleri ise son üç sezondur IRC’de kendi sistemlerini kullandıklarını ve bu sezon ve mevcut durum karşısında hazırlıklı olmak için çalışmalarını yaptıklarını bildirdiler. Şimdi herkes FIA’nın bu konuda neler yapacağını bekliyor.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top