You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ford Kendi Evinde Rahat Kazandı

Ford Kendi Evinde Rahat Kazandı

Castrol Ford Team Türkiye kendi evinde duble yaparak takımlar ve pilotlar şampiyonasında liderliğe yükseldi. Castrol Ford Team Türkiye, Ford Otosan’ın bu yıl 11’inci kez sponsor olarak adını verdiği Kocaeli Rallisi’nde duble yaparak hem pilotlar hem de takımlar şampiyonasında liderliğe yükseldi. 36 aracın start aldığı Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Fiesta S2000 ile yarışan Castrol Ford Team Türkiye pilotları Yağız Avcı ve Murat Bostancı birincilik için kıyasıya mücadele ettiler.

Türkiye Ralli Şampiyonası 6’ncı yarışı Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 28-29 Temmuz tarihlerinde koşuldu. İki ayak üzerinden 124 km’si özel etap olmak üzere toplam 253 km’nin geride bırakıldığı rallinin ilk gününde 4, ikinci gününde de 8 özel etap koşuldu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da özel etapların adları Ford, Otosan, Transit ve Fiesta olarak belirlendi. Toprak zeminde gerçekleştirilen rallinin özel seyirci etabı ise 30 Temmuz Cumartesi günü Kocaeli Fuar Merkezi’nde start aldı.

Türkiye’de ralli sporunu uzun yıllardır kesintisiz destekleyen tek firma olan Ford Otosan, kendi evi Kocaeli’nde gerçekleştirilen ve 11’inci kez aralıksız ana sponsor olduğu Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Castrol Team Türkiye bir kez daha zafere ulaştı. Fiesta otomobilleri ile yüksek finiş oranını sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ve Murat Bostancı-Onur Vatansever ile birinci ve ikinci olurken takımın diğer pilot ve co-pilotları Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ile Emre Yurdakul-Burak Erdener ikilileri de Türkiye Ralli İki Çeker Kupası’nda duble yaptılar.

12 etapta da en iyi zamanlar Fiesta S2000’lerin

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kendi evinden zaferle ayrılan Castrol Ford Team Türkiye, ilk iki sırada finiş görmenin ötesinde yarışın sonunda 4 otomobili ile ilk sekiz sırada finişe ulaştı. Hava sıcaklığının araç içerisinde 60 derecelere çıktığı ralliyi baştan sona domine eden Castrol Ford Team Türkiye pilotlarından Yağız Avcı ile Murat Bostancı arasındaki çekişme yarışın heyecanını doruğa ulaştırdı. Liderliğin sürekli el değiştirdiği rallinin ilk iki etabında en iyi zamanı yapan Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi, liderliklerini 4’üncü etap sonuna kadar taşımayı başardılar. Onları çok iyi etap zamanlarıyla yakından takip eden Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilileri, 5’inci etap itibarı ile devraldıkları liderliği 9’uncu etabın sonunda bir kez daha ekip arkadaşlarına devrettiler. 10’uncu turdan itibaren temposunu artıran Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi, finişe takım arkadaşları Murat Bostancı-Onur Vatansever’den 34.7 saniye önde ulaştılar. En yakın rakiplerinin 1 dakika 40 saniye kadar geriden takip ettiği ikilinin yanı sıra 7 ve 8’inci sırada finişe ulaşan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ile Emre Yurdakul-Burak Erdener ikilileri, Castrol Ford Team Türkiye’yi 2012 Türkiye Ralli Takımlar Şampiyonası liderliğine çıkardılar.

Ford Otosan Kocaeli Rallisi sonuçlarıyla Yağız Avcı 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderliğe yükselirken takımın genç pilotlarından Murat Bostancı ise 64.2 puanla 4’üncülüğe çıkarak 2012 Genç Pilot Birinciliği liderliğini de sürdürdü. Türkiye Ralli İki Çeker Kupası Birinciliği’nde liderliğini sürdüren Orhan Avcıoğlu liderliğini iyice pekiştirirken Castrol Ford Team Türkiye’nin bir başka başarılı genç pilotu 2008 Fiesta Cup Dünya Şampiyonu Emre Yurdakul, her zaman olduğu gibi yine takımına katkılarını sürdürdü.

Haydar Yenigün: “Biz büyürken, faaliyette bulunduğumuz bölgeyi de büyütüyoruz”

Castrol Ford Team Türkiye pilotlarının Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde elde ettikleri sonuçtan mutluluk duyduklarını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Türkiye’nin en çok satan 5 kapılı aracı olan Fiesta modelimizin dayanıklılığını ve üstün sürüş performansını ralli parkurlarında da kanıtlayan pilotlarımızı tebrik ediyoruz. Bugün kendi evimiz olan Kocaeli’nde elde ettiğimiz çifte, zafer Ford Otosan kadar Kocaelili hemşerilerimizi de gururlandırdı. Hem ekonomisine hem de sportif, kültürel ve sosyal yaşantısına katkı yapmayı görev bildiğimiz Kocaeli’nde yatırımlarımızda olduğu gibi motorsporları alanında da öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.

Serdar Bostancı: “Pilotlarımızın birbirleriyle mücadeleleri hız ve motivasyonlarını artırıyor”

2012 sezonunda zorlu bir rekabet ortamının yaşandığını hatırlatan Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, “Kendi evimiz olan Kocaeli’nde gerçekleştirilen rallide pilotlarımızın verdiği mücadeleyle gurur duydum. Liderlik mücadelesinin kendi pilotlarımız arasında tatlı rekabete dönüşmesi, ekibimizdeki hırs ve motivasyonu gözler önüne serdi. Bu mücadele, pilotlarımızın kendi yarış kariyerleri açısından hızlarını daha yukarıya çıkarmasıyla takıma pozitif şekilde katkıda bulunuyor. Elde edilen duble finişi ekip olarak Kocaeli halkına armağan etmek istiyoruz. Diğer pilotlarımız Orhan Avcıoğlu ve Emre Yurdakul’a gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ederim,” dedi.

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası Puan Durumu

  1. Yağız Avcı            95.9
  2. Luca Rosetti       92.4
  3. Ercan Kazaz        65.4
  4. Murat Bostancı                64.2
  5. Volkan Işık         63.0

2012 Türkiye Ralli TakımŞampiyonası Puan Durumu

  1. Castrol Ford Team Türkiye          211.0
  2. Pegasus Racing                                               173.6
  3. Bonus Parkur Racing                     95.6
Top