You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Pegasus, Rossetti’yle Şampiyon

Pegasus, Rossetti’yle Şampiyon

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası finali niteliğindeki Yeşil Bursa Rallisi, Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ekibinin birinciliği ile sonuçlandı. Pegasus Racing bu yarışın ardından sezonu 2 şampiyonluk ve 3 birincilikle tamamlamış oldu…

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7. ve son yarışı olan OYA-Renault 37.Yeşil Bursa Rallisi, kısa adı BOSSEK olan Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından 20-21 Ekim tarihlerinde organize edildi.

Yüce Auto Skoda, P Line Visual ve United Business destekli Pegasus Racing de sezonun son rallisinde 5 ekiple start aldı. Bu sezon Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip eden ve kariyerinde 3 Avrupa 1 İtalya Ralli Şampiyonluğu bulunan Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ikilisi, yarışın ikinci etabında ele geçirdiği liderliği son etaba kadar korumayı başararak hem yarışı hem de şampiyonluğu kazandı.

ROSSETTI İLK YABANCI RALLİ ŞAMPİYONU

Skoda Fabia S2000 ile sezon boyu gösterdikleri üstün performansın sonucunda şampiyonluğa ulaşmayı başaran Rossetti-Chiarcossi ekibi, şampiyona tarihindeki ilk yabancı Türkiye Ralli Şampiyonu ünvanını kazanan ekip oldu. Rossetti yarışın ardından yaptığı açıklamada “Kısa sürede çok sayıda dost ve takipçi kazandığım Türkiye’de sezonu şampiyonlukla tamamlamak benim için çok özel bir başarı oldu. Pegasus Racing ve Yüce Auto Skoda desteği ile her yarış kondisyonunda mükemmel performans sergileyen Pirelli lastikleri sayesinde kazanılan bu başarıyı, sezon boyunca bizi destekleyenlere ve sorunsuz yarışmamızı sağlayan teknik ekibimize armağan ediyorum. Sezon boyunca rakiplerimizle çok ciddi bir rekabet içerisindeydik, onları da performansları ve sportmenlikleri için tebrik ediyorum.” dedi.

ÇUKUROVA-TEZEL PODYUMDA

Pegasus Racing’in diğer Skoda Fabia S2000’i ile mücadele eden Burak Çukurova-Ünal Tezel 3 numara ile start aldıkları Bursa’da podyumda finiş görerek güzel bir sezon finali yapmış oldular. Genel klasman ve sınıf 2 üçüncülüklerini elde eden Çukurova-Tezel ekibi hem pilotlar hem de takımlar şampiyonası için değerli puanlar kazandılar.

ERDEN SINIF 5 BİRİNCİSİ

Takımın Fiat Punto S1600’ü ile sezonu Türkiye Tırmanma Kategori 3 Şampiyonu olarak tamamlayan Alkan Erden de Cem Bakançocukları’nın co-pilotluğunda Yeşil Bursa Rallisi’nde start alan bir diğer pilot oldu. Sınıf 5’te yarışı birinci sırada tamamlayan Alkanlar Lazer destekli Erden, ralli sezonunu da sınıf 5 ikincisi olarak noktalamış oldu.

SİMİN BAYANLAR ve SINIF 5 BİRİNCİSİ

Türkiye Ralli Bayan Pilotlar ve Sınıf 5 birinciliğini Samsun’da garantileyen Sonax ve PLine Visual destekli Simin Bıçakcıoğlu-Afşin Baydar ekibi de Fiat Punto S1600 ile asfalt tecrübesini arttırmak hedefi ile Bursa’da direksiyon başına geçti. Yarışı Bayan pilotlar birincisi, sınıf 5 ve genç pilotlar ikincisi olarak tamamlayan Bıçakcıoğlu-Baydar ekibi aynı zamanda yarışın sponsorlarından Technospray özel ödülünün de sahibi oldu. Simin yarışın ardından; “ İlk gün rahat geçirdiğimiz yarışta ikinci gün tempomuzu biraz daha yükselttik. Fakat asfalt bir yarış olmasına rağmen çok fazla mıcır ve toprak kısımlar zaman zaman bizi zorladı. Son etap yakalandığımız yağmur yüzünden tempomuzu koruyarak finişe ulaşmayı başardık. Yarışı Bayan Pilotlar birincisi, Sınıf 5 ikincisi ve Genç Pilotlar ikincisi olarak tamamladık. Ayrıca Technospray özel ödülü de bizim için podyumda sürpriz bir ödül oldu. Bu yarış bizim için tüm sezon boyunca yaptığımız her şeyi tekrar etme, hatalarımızı görme ve yeni şeyler deneme açısından önemli bir deneyim oldu.  Sezon boyunca Pegasus Racing ekibi ellerinden gelen tüm eforu sarf ederek bizim başarıya ulaşmamızdaki en büyük etken oldu. Ayrıca 7 yarışı da tamamlayarak, bu sezon ilk kez kullandığım Fiat Punto S1600 ile %100 bir başarıya imza atmış olduk. Sezon sonucuna bakıldığında takım arkadaşım değerli pilotumuz Luca Rossetti Türkiye Şampiyonu ben de Bayanlar ve Sınıf 5 Birincisi olarak sezonu kapattık. Takım patronumuz sevgili Cem Acar’a bu vesileyle hoşgörüsü, ileri görüşlülüğü ve verdiği emeklerden ötürü minnetarız.” açıklamasını yaptı.

PEGASUS RACING’DEN 2 ŞAMPİYONLUK 3 BİRİNCİLİK

Pegasus Racing Yeşil Bursa Rallisi’nin ardından, 2012 ralli sezonunu Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ekibi ile Türkiye Ralli Şampiyonu, Türkiye Ralli Co-Pilot Şampiyonu ve Sınıf 2 Birincisi olarak tamamlarken, Simin Bıçakcıoğlu-Afşin Baydar ekibi ile Türkiye Ralli Bayan Pilotlar ve Sınıf 5 Birinciliklerini elde ederek 2 şampiyonluk ve 3 birincilikle tamamlamış oldu.

Pegasus Racing bu sezon ayrıca; Cem Acar ile Türkiye Tırmanma Kategori 5 Alkan Erden ile de Türkiye Tırmanma Kategori 3 Şampiyonluğu’nu kazanmıştı.

Top