You are here
Home > WORLD > PWRC > Fuchs, Sardunya’dan Zaferle Çıktı

Fuchs, Sardunya’dan Zaferle Çıktı

Perulu Nicolas Fuchs sorunlar yaşadığı Sardunya Rallisi’nde P-WRC serisinde zafere ulaşmayı başardı.

Yarışta iki kez lastik patlatan ve fren sorunları ile boğuşan Perulu Symtech Impreza pilotu, podyumda zafer sarhoşluğu yaşadı. Bu sezon iki kez üçüncülük kazanan Fuchs, “İlk kez start aldığım Sardunya benim için çok zor oldu. İlk gün yaşadığımız fren problemlerini sonraki günlerde hızımız ile aştık. Artık şampiyonluğa ben de ortağım.” dedi.

Top Run tarafından yürütülen Impreza’sı ile ikinci sırada finiş gören Arjantinli Marcos Ligato da şampiyonluk umutlarını canlı tutan başka bir pilot olurken, Valeriy Gorban Lancer Evo IX ile üçüncü sırada finişe ulaştı.

Bu sonuçlar ardından sezonun son yarışı olan İspanya Rallisi öncesi beş isim şampiyon olabilecek puana ulaştı. Şampiyona lideri bu yarışta sekizinci olan 83 puanlı Benito Guerra iken, 73 puanlı Michal Kosciuszko ve Valeriy Gorban iki ve üç, 71 puanlı Nicolas Fuchs dört ve 70 puanla marcos Ligato beşinci sırada.

8-11 Kasım tarihlerinde koşulacak İspanya Rallisi’nde ekipler mutlak zafer için mücadele edecekken ayrıca rakiplerin alacakları puanlarda çok değerli olacak.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top