You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Demir Berberoğlu; “Spor Kamuoyuna Açıklama”

Demir Berberoğlu; “Spor Kamuoyuna Açıklama”

Değerli Otomobil Sporu Severler,

TOSFED 3. Olağan Genel Kurulu’nda Federasyon Başkanlığı’na aday olduğum günden itibaren özenle, her türlü polemikten uzak durmaya çalıştım. Ancak, son günlerde ismim de zikredilerek, zihinleri bulandırıcı ve yanıltıcı beyanat ve açıklamaların peşi sıra gelmesi üzerine aşağıdaki tespitlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

3 yıldır, sırça köşk hayalleri kuranların, bu hayallerinin 3 haftalık çalışmamızla eriyip gittiği görülmektedir. Fiyakaları bozulmuştur, bunca hırçınlığın sebebi budur.

Bu dönem zarfında gerek pek sevgili bazı kulüp başkanlarının ve gerekse başta Sn.Kemal Gamgam olmak üzere, Sn.Erdal Tokcan ve Sn.Serdar Bostancı’nın bana defaatle yaptıkları telkinlerin sonucu olarak, Sn.Yalçın Arsan’ın, bizim oluşumumuzun dışında kalmaması için, kendisiyle Yeşil Bursa Rallisi öncesi Sn.Metin Çeker ve Sn.Serdar Bostancı ile birlikte Bursa’da bir özel sohbet toplantısı yaptık. Bu toplantıda, kendisine, gerek benim gerekse sayın Serdar Bostancı’nın yaptığımız olumlu nasihatlerden hiç nasibini almamış olmalı ki,  görüşmenin içeriğini çarpıtarak, spor kamuoyunu yanıltacak şekilde internet üzerinden paylaşmasını hayretle karşıladım.

Siz pek değerli arkadaşlarımın takdir edeceği üzere, böyle bir seçimli yarışmaya katılan herkesin, oy verecek tüm delegelerin oylarının tümüne talip olması kadar doğal birşey olamaz. Bunu bir eksiklik gibi göstermeye çalışmanın abestle iştigalden başka birşey olmadığı ortadadır. Diğer adayların, bir adayı “çok fazla oy alacaksın” diye suçladıkları görülmüş şey değildir.

Öte yandan, Türkiye’de Otomobil Sporunun başkaca hiç bir derdi kalmamış gibi, bu özel görüşmeden çıkarılan ve çarpıtılarak yansıtılan konuları, bir seçim kampanyası malzemesi olarak kullanmaya çalışan diğer aday arkadaşımızın da düştüğü durum gülünçtür.

Tepeden inmeci ve jakoben bir üslupla ve hatta kulüp yöneticilerini ayağına da çağırarak yönetim kurulu listesi tebliğ eden bu aday arkadaşımızın bu tutumu yerine; kulüpleri, kulüp başkanlarını, genel kuruldaki oy sahiplerini ve oy sahibi olmasalar da bu sporda söz sahibi olanlar arkadaşlarımızı bu süreç içerisinde Sn.Metin Çeker ile beraber ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimizde, gerek yönetim kurulunun oluşması için gerekse seçimden sonra yapılacak işlerin, tutulacak yolların pratiğine yönelik politiklarının nasıl oluşabileceğini bu arkadaşlarımızla görüştük. Onların pek değerli fikirleri ve önerileri, yönetim kurulunun oluşumuna yön verdiği gibi seçim sonrası izlenecek politikalar için de çok kıymetli katkılar yapmıştır.

Seçimin sonucunu sandık bilir. Ancak şu kadarını net söyleyebilirim ki, kongreyi ben ve arkadaşlarım, Allah’ın izni ile, siz pek kıymetli spor kamuoyunun ve delegelerimizin desteği ile açık ara farkla kazanacağız.
Bu düşünceler ile, mutlu bayram günleri diler saygılarımı sunarım.

Demir Berberoğlu

Top