You are here
Home > WORLD > ERC > Corsica’da Mücadele En Üst Düzeyde Olacak

Corsica’da Mücadele En Üst Düzeyde Olacak

2013 Avrupa Ralli Şampiyonası’nın beşinci ayağı olan Corsica/Tour de Corse’de bu sezonun en büyük heyecanı yaşanması bekleniyor.

Francois Delecour23 Super2000’in start alacağı yarışta kimin kazanacağını tahmin edebilmek bile çok zor. “1” kapı numarasına sahip olan isim Çek Skoda pilotu Jan Kopecky bu sezon start aldığı üç yarışı da kazanarak mükemmel sezona doğru ilerlerken, Tour de Corse’i kazanırsa “Dağların Şampiyonu” ünvanını kazanabilir. Bu ünvan tabi ki resmi olmasa da Kopecky’nin başarısına en büyük ödül olacak. Kopecky’nin hemen ardında Craig Breen yer alırken, İrlandalı pilotun hızı en büyük tehditlerden biri. Yaşlı kurt Fransız Francois Delecour, Fransız şampiyon Bryan Bouffier, ve genç Fransız Jean Michel Raoux Peugeot tarafında mücadele edecek ve zirveyi zorlayacak diğer isimler. Şüphesiz bu yarışta da bütün gözler hızlı ama finişi göremeyen Polonyalı Robert Kubica’da olacakken, en büyük sürpriz Le Mans’da Toyota adına yarışacak olan Stephane Sarrazin’in bu yarış için takımından özel izin alarak First Motorsport tarafından yürütülen Mini JCW ile start alacak. Sarrazin geçen senede “0” numaralı 208 R2 ile burada start almıştı.

Eurosport’un da dört saat canlı yayın yapacağı yarışta 248 kilometrelik on bir özel etapta mücadele edecekken üç günde toplam 929 kilometre yol kat edecekler.

1973’te bu yarışı kazanan ve şu anda Eurosport ERC Genel Koordinatörü Jean-Pierre Nicolas’ın etaplar hakkında verdiği bilgiler ise şu yönde, “Tour de Corse uzun düzlüklerden çok ardı ardına virajların olduğu genelde dar yapıda yollar ve köprü geçişleri yüzünden ekipleri risk almaya zorunda bırakacak bir yarış. Genelde ortalama hızı düşük bir yarış gözükse de Tavera etabı gibi oldukça hızlı etaplarda sahip bir yarış.” dedi.

Yarışı 17 Mayıs Cuma TSİ 12.00 ve 21.00, 18 Mayıs Cumartesi TSİ 13.00 ve 19.00’da Eurosport ve Eurosport 2 ekranlarında canlı olarak takip edebilirsiniz.

Aykut Bilir

Top