You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Metin Çeker, TOSFED Başkan Adayı

Metin Çeker, TOSFED Başkan Adayı

Metin CekerMetin Çeker, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) başkanlığına aday oldu.

Türk otomobil sporları dünyasına 1976 yılında adım atan ve sektörün kurumsallaşmasında önemli rol üstlenen Metin Çeker, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Seçimin 4 Temmuz 2013 tarihinde düzenlenecek olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılması planlanıyor.

Dünyada otomotiv endüstrisinde, Türkiye’nin söz sahibi konumda olan bir ülke olduğunu vurgulayan Metin Çeker, markaları sporun içine daha fazla çekmeyi amaçladığını ifade etti. Çeker, TOSFED Federasyon Başkanlığı seçimini kazanması durumunda “Öncelikli olarak sektörü bütünleştirmeyi amaçladığını” belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kırgınlık ve küskünlükleri gidererek tüm branşlarda sporumuzu ileriye götürmek, medya ve seyirci ilgisini artırmak istiyoruz. Türkiye’deki organizasyonların kalitesi dünya standartları seviyesinde icra edilmektedir. Kulüpler ve gönüllü görevlilerin desteklenmesi ile çok daha iyi noktalara kolaylıkla ulaşabileceğimiz bir altyapıya sahibiz. Yurt sathında bu gelişimi yayarak daha çok kitlelere sporumuzu götürmeyi hedefliyoruz.”

Metin Çeker, “sporcu odaklı bir yönetim anlayışı ile hareket etmeyi amaçladığının” altını çizerek hedeflerini şöyle sıraladı:

·         Sporcu sayısını artırmak için projelerimiz ve destek çalışmalarımızın yanı sıra özellikle bu spora yeni başlayanlar için teşvikler planlıyoruz.

·         Yaratacağımız farklı projelerle ek kaynaklar yaratmayı ve milli sporcularımızın uluslararası alanda başarılar kazanması için motive edici çözümler sağlamayı hedefliyoruz.

·         Otomotiv markaları ile birlikte yapacağımız projelerde Türkiye’de trafik sorunu ve yol güvenliği konularında sosyal sorumluluk projesi kapsamında çalışmalar yapılmasını planlıyoruz. Başarılı sporcularımızın bu kampanyanın doğal elçileri olmalarını arzuluyoruz.

·         Son olarak ülkemize daha önce kazandırılmış olan, başta Formula 1 olmak üzere tüm uluslararası organizasyonlara yeniden ev sahipliği yapabilmek için gereken gayreti göstermek istiyoruz.

Metin CekerMetin Çeker’in 1976 yılında ralli ile başlayan aktif sporculuk hayatı, 1992 yılına kadar devam etti. Ulusal ve uluslararası 100’ün üstünde ralliye katıldı ve 6 kez Türkiye Ralli Kopilot Şampiyonu oldu. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun kurulması sonrasında sportif yöneticilik kariyerinde ulusal ve uluslararası yarışlarda aktif rol aldı. Türkiye’de ilk ve tek Formula 1 yarış direktörü süper lisansına sahip olan Çeker ayrıca, WRC Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye Yarışı’nın 5 kez direktörlüğünü yaptı. 2012 yılı sonunda profesyonel olarak yaptığı TOSFED Spor Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılan Çeker, İntercity İstanbul Park Sportif Direktörlüğü görevini yürütüyor.

BB

Top