You are here
Home > WORLD > WRC > Meeke, Avustralya İçin Sordo’nun Koltuğunu Kaptı

Meeke, Avustralya İçin Sordo’nun Koltuğunu Kaptı

Kris MeekeBritanyalı 2009 IRC Şampiyonu Kris Meeke, PSA ile yoğun ilişkilerinin meyvesini Sordo’nun koltuğunu Avustralya için devralarak toplamaya başladı.

Finlandiya Rallisi’nde Al-Qassimi’nin aracını kullanan ve finiş göremese de temposu ve dereceleri ile Citroen patronu Yves Matton’un gözüne giren 34 yaşındaki Meeke, tekrar WRC’de mücadele etmekten oldukça memnun.

Meeke; “Son WRC yarışım 20 ay önce idi. DS3 WRC inanılmaz bir araç kapsamlı bir test programı ile araca hızlıca adapte oldum. Finlandiya’da yarışı bitiremesek de, takım beni desteklemeyi sürdürmesinden çok mutluyum.” dedi.

Dani Sordo’nun bu durumdan memnun olmadığı konuşulmaya başlandı bile. Malum Sordo daha öncede koltuğunu Ogier’e kaybettikten sonra Meeke ile kısa süreli de olsa Mini-Prodrive’da takım arkadaşı olmuştu.

Takım patronu Yves Matton Loeb’ün emekli olmasından sonra Hirvonen ve Sordo’dan beklenen performanstan çok uzak olmaları çeşitli arayışlara itmişti.

M-Sport’a geçen genç Belçikalı yıldız Thierry Neuville ile ilgilendiği bilinen Matton’un Meeke’e de 2014’de Citroen takımında tam zamanlı şans vermesi olası gözüküyor.

Ayrıca  Avustralya’daki sonuça göre sezonun kalan toprak yarışlarında Meeke’in şans bulması olası.

Top