You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Tırmanmada Şampiyonlar Belirlendi

Tırmanmada Şampiyonlar Belirlendi

KazanTirmanma-Kamil_Karatas2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın final ayağı Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından geçtiğimiz hafta sonu Ankara Kazan’da düzenlendi…

2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın final ayağı, 18 Ağustos Pazar günü 4 ayrı kategoride toplam 11 pilotun katılımı ile Ankara Kazan’da gerçekleştirildi. Kısa adıANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Kazan Tırmanma Yarışı, 8,5 kilometrelik asfalt zeminli parkurda iki çıkış üzerinden koşuldu.

Kategori 6’da İzmirli Opel Corsa S1600 sürücüsü Kamil Karataş birinciliğe ulaşırken, Opel Astra GSI ile mücadele eden iki Ankaralı pilottan Cem Şitikinciliği ve Tansel Tunca da üçüncülüğü elde etti.

KazanTirmanma-Ibrahim_SendilKategori 5’de Antalyalı Subaru Impreza GC8 sürücüsü İbrahim Şendil bir kez daha birinciliği kazanmayı başarırken ayrıca 04.27.770 ile günün en iyi zamanını kaydetti. Bu kategoride Subaru Impreza GC8 ile mücadele eden Ankaralı pilot Yavuzhan Cabbaroğlu ikinciliği ve yarışın tek bayan pilotu VW Polo ile İzmirli Onur Karataş üçüncülüğü kazandı.

Kategori 2’de İzmirli pilot Egemen Çivicioğlu Citroen Saxo VTS ile kategorisinde günün en hızlı ismi olurken, Peugeot 106 GTI ile kariyerinin ilk startını alan Eskişehir’den Uğur Aytaç ikinciliğin sahibi oldu.

KazanTirmanma-Odul_ToreniKategori 1’de tek yarışmacı olan Alper Özdemir Fiat Palio ile birincilik kupasını kaldırırken, Kategori 5’te Renault Clio Sport ile mücadele eden İzmirli pilot Erkan Yanıkoğlu antrenmanlarda kaza yaparak, kategori 2 yarışmacılarından Yüksel Sucu da mekanik arıza nedeniyle abandone oldular.

Final yarışının arından 2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda, Kategori 1’de Ahmet Salih Kandemir, kategori 2’de Egemen Çivicioğlu, Kategori 3’de Tansel Karasu, Kategori 4’de Alkan Erden, Kategori 5’de İbrahim Şendil ve Kategori 6’da da Tansel Tunca şampiyonluklarını matematiksel olarak garantileyen isimler oldular. Kategorilerdeki son puan durumu ve şampiyonluklar, TOSFED tarafından ilan edildikten sonra resmiyet kazanacak.

Top