You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Orhan Avcıoğlu İlk Zaferin Heyecanını Anlattı

Orhan Avcıoğlu İlk Zaferin Heyecanını Anlattı

orhan_avcioglu_1Geçtiğimiz haftasonu organize edilen 42.Boğaziçi Rallisi’nde kariyerinin ilk genel klasman zaferine ulaşan Orhan Avcıoğlu, yarışı ve sonrasını RalliTürk için anlattı.

“Boğaziçi Rallisi’nde Takımlar Şampiyonası için iyi puanlara ihtiyacımız vardı, katsayısı yüksek ve Türkiye’nin en prestijli yarışı, bu yüzden mümkün olursa podyum ama öncelikli olarak finişe gelmek ve Kocaeli’ndeki Genel Klasman 2.liğinin rastlantı olmadığı ve başarımızı pekiştirmek için start aldık. Co-pilotum Burçin Korkmaz ile Kocaeli sonrası hem not hem sürüş stili olarak birkaç değişikliğe gitmenin doğru olacağını düşündük.

İlk iki etap Kocaeli’nde yaşadığımız gibi biraz otomobilin dinamiklerine alışmak zor oldu ama üçüncü etap itibari ile iyi bir tempo oturttuk. Bu tempo ile genel klasman üçüncülüğü bizim hedeflediğimiz yer oldu. Ancak Cumartesi gününün ikinci loop etapları başlamadan hemen önce takım arkadaşımız Yağız Avcı şanssız bir şekilde yarışa veda edince strateji değişikliği yapmak gerekti.

Orhan_Avcioglu2Günün kalan üç etabında güvenliği tam anlamıyla elden bırakmadan mümkün olduğunca yüksek bir tempo ile gün sonuna lider olarak ulaştık. Çocukluğumdan beri hayal ettiğim ilk genel klasman zaferi için Pazar günü geçmemiz gereken 100 km etap kalmıştı.

Pazar sabahı co-pilotum Burçin Abi ile ilk etap öncesi birbirimize ne kadar güvendiğimizi ve sorumluluklarımızın altından kalkacak olgunlukta ve bilgide olduğumuzu konuştuk. Allaha şükür gün sonuna kadar problemsiz olarak ulaşarak yarışı kazandık. Burçin Abi benim hem sportif hem de stratejik gelişimimde çok büyük pay sahibi, bu otomobilde de hakkını sonuna kadar veriyor, ona tekrar çok teşekkür ediyorum.

Hem benim hem Burçin Abi’nin ilk genel klasman birinciliği bu yarış. Böyle önemli bir yarışa denk gelmesi inanılmaz bir duygu. Etap sonunda Burçin Abi’nin eşi, benim nişanlım ve annem, destekleyen arkadaşlarımız ile uzun uzun kucaklaştık, normal etapta dönerken birlikte ilk başladığımız dönemdeki acemiliklerimizi, komik anılarımızı konuştuk. Aile desteği bu işte çok önemli, hem nişanlım hem de annem-babamdan büyük destek alıyorum, üzerimizde onların çok emeği var.

GK_1-OrhanAvciogluPazar gününün geri kalanını bundan 33 yıl önce babam ve annemin kazandığı yarışın anıları, şartları ve hikayeleri ile bizimkileri konuşarak geçirdik. Bu kadar zaman sonra aynı yarışı kazanabilmiş olmak bizim için çok özel oldu.

Bu noktaya gelebilmek için ne kadar çalıştıysak, bundan iyisini yapabilmek için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bunun ciddiyetinde bilincinde olarak çizgimizi değiştirmeden yolumuza devam edeceğiz. Ralli iki kişi olarak görünse de çok ciddi bir takım işi. Bize güvenip bu otomobili ve yarışın içinde ise takımı emanet eden Serdar Bostancı ve tüm Teknik Motorspor ekibi, Ford, Castrol ve tüm sponsorlarımıza sonsuz teşekkür ederiz. Son olarak, rakiplerimiz dahil etrafımızdaki tüm insanlardan aldığımız tebrikler bizi çok mutlu ediyor, herkese çok teşekkür ederiz.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KUaWeV1QW0M[/youtube]

Top