You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Avcı-Gücenmez 5’te 4 Yaptı

Avcı-Gücenmez 5’te 4 Yaptı

HititRallisi-YagizAvci-03Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda finale bir yarış kala Hitit Rallisi’nden zaferle ayrılarak, şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti…

2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 6. yarış 40.Hitit Rallisi, geçtiğimiz hafta sonu Antalya’da gerçekleştirildi. Kariyerinde 3 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Yağız Avcı, Castrol Ford Team Türkiye adına Bahadır Gücenmez co-pilotluğunda Ford Fiesta S2000 ile başarılarına bir yenisini daha ekleyerek bu zorlu ralliden galibiyetle ayrılmayı başardı.

HititRallisi-YagizAvci-01Kaşmir Halı, Hursan, Edox, Simtech ve MacTeam desteğinde yarışan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, yoğun yağmur yağışı nedeni ile oldukça zorlaşan ve programı aksayan Hitit Rallisi’nde elde ettiği galibiyetle, 14-15 Aralık’ta İstanbul Rallisi ile sona erecek olan 2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda puanını 97’ye yükselterek büyük bir avantaj elde etti.

Avcı yarış sonrası “Sezonun sondan bir önceki yarışı olan Hitit Rallisi, uzun bir aradan sonra Antalya’da düzenlendi. Boğaziçi Rallisi’nde motor arızası ile puan alamadığımız için, Hitit şampiyona açısından çok önemli bir yarış oldu. Mutlaka bitirmemiz gerekiyordu ve yoğun yağmur yarışı daha da zorlaştırdı. Seyirci etabı ile dikkatli başladığımız yarışta, ikinci gün hata yapmadan iyi bir tempo tutturmaya çalıştık ve ilk 3 etap sonunda 42 saniye fark ile ilk pozisyonu aldık. Sonrasında ise tempomuzu kontrol etmeye çalıştık ve yarışı kazanmayı başardık. Bizim için çok iyi bir sonuç oldu. Takımımız çok iyi bir iş çıkardı, Fiesta S2000 ve Pirelli lastiklerimiz çok iyi çalıştı. Co-pilotum Bahadır Gücenmez da sıfır hata ile yarıştı. Takım arkadaşlarımız Murat Bostancı-Onur Vatansever ise ikinci sırada yarışı tamamladı ve ilk iki sırayı aldık. Organizasyon açısından ise oldukça sıkıntılı bir yarış oldu ve stresliydi. Önümüzde İstanbul Rallisi var ve bu yarışla birlikte şampiyon belli olacak. Destekleyen ve emek veren herkese çok teşekkür ederim.” açıklamasını yaptı.

HititRallisi-YagizAvci-02Not: Yağız AVCI hakkında detaylı bilgi ve görsellere www.yagizavci.com sitesinden ulaşabilirsiniz

Top