You are here
Home > WORLD > WRC > Hyundai İsveç İçin Gün Sayıyor

Hyundai İsveç İçin Gün Sayıyor

Hyundai MotorsportHyundai Motorsport takımı, 2014 sezonunun ikinci yarışı olan İsveç Rallisi’ne hazır. 5-8 Şubat tarihleri arasında İsveç’in karlı ve buzlu etaplarında koşulacak olan rallide Hyundai Motorsport’u Belçikalı pilot Thierry Neuville ve Finli pilot Juho Hanninen temsil edecek.

Hyundai Motorsport takımı, geçtiğimiz Aralık ayında, Kuzey Kutup Dairesine çok yakın bir bölge olan Rovaniemi, Finlandiya’da beş gün boyunca testler yaparak İsveç Rallisi’ne en iyi şekilde hazırlandı. Karlı ve buzlu zeminleriyle ünlü İsveç Rallisi için her iki i20 WRC yarış otomobilinin de ayarları tamamlanırken, aynı zamanda bu ayarlar yüksek hızlarda en iyi kondüsyonu sağlamak için geliştirildi.

Hyundai i20 WRCHyundai Motorsport takım patronu Michel Nandan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İsveç Rallisi, Hyundai i20 WRC’nin kendisini geliştirmesi adına oldukça önemli bir yarış. Bu sebeple her rallide olduğu gibi burada da en iyi sonuçları elde etmek istiyoruz. İlk hedefimiz elbette sorunsuz bir şekilde yarışı bitirmek ve neler yapabildiğimizi görebilmek. Çok düşük sıcaklıklarda ve aynı zamanda çok kaygan zeminlerde maksimum hızlara ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu sebeple en iyi setup’ları yaptık ve bir kaç gün sonra bu zorlu ama bir o kadar keyifli heyecana ortak olacağız. Monte Carlo Rallisi’nde gerçekten çok şanssızdık ve istediğimiz sonuçları elde edemedik. Fakat yarış dünyasında bu tip kazalar veya teknik sorunlar her zaman yaşanabilir. Burada asıl önemli olan şey yaşadığımız her sorunu en iyi şekilde analiz ederek gelecek planlarımız için en iyi çözümü bulmak” dedi.

Geleneksel İsveç Rallisi, WRC yarış takvimindeki en zorlu yarışlardan birisi olarak ünlü. Ünlü Varmland Bölgesi’nde koşulan yarışın iki etabı da Norveç tarafında yapılıyor. Olağanüstü kış şartlarında yapılacak olan yarışlarda yumuşak karlar kadar buz zeminler de araçlar ve pilotların en fazla dikkat edeceği yerler olacak. 24 özel etabın olduğu yarışta toplam 324 km yol kat edilecek.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k2tjh5w1u3g[/youtube]

Top