You are here
Home > WORLD > ERC > Peugeot 208 R5’te Gecikme İhtimali

Peugeot 208 R5’te Gecikme İhtimali

Peugeot, 208 R5 T16 otomobilinin üzerindeki örtüyü Akropol Rallisi’nde kaldırmayı planlıyor. Fakat 1 Mart tarihinde homologe olacak otomobilin ERC’nin bir ayağı olan Akropol Rallisi’ne yetişemeyeceği dedikoduları etrafta dolaşmaya başladı.

Peugeot 208 R5 Craig Breenİrlandalı pilot Craig Breen pilotajında Avrupa Ralli Şampiyonası ERC’yi kovalayacak olan Peugeot Sport, otomobili geçtiğimiz günlerde test etti. Genç pilot Breen pilot bir an önce yeni otomobiline kavuşmak için sabırsızlanıyor.

Breen; Testlerin iyi geçtiğini, otomobilin mükemmel olduğunu, her geçen gün daha da hızlandığını, otomobilin homologasyonunun sezon başına yetişmemesinin kendileri için daha iyi olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan İsveç Rallisi’ne Ford Fiesta WRC otomobilin direksiyonunda katılan Breen, yarışı dokuzuncu sırada tamamlamıştı. İsveç’e WRC otomobil ile katılmanın kendisi için iyi bir tecrübe olduğunu belirten Breen, Peugeot ‘nun kendisine bu imkanı verdiği için minnettar olduğunu, 208’in direksiyonuna geçmek için sabırsızlandığını söylendi.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=plzr19eRmYs[/youtube]

Top