You are here
Home > NATIONAL > İtalyanlar’ın Yeni Yıldızı Peugeot Takımı’nda

İtalyanlar’ın Yeni Yıldızı Peugeot Takımı’nda

6 kez İtalya Ralli Şampiyonluğu ünvanını elinde bulunduran Paolo Andreucci, 2014 İtalya Ralli Şampiyonası’na hazırlıklar yaparken, bir yandan da bu sezon içerisinde veliahtını yetiştirme görevini üstlendi.

Bu yıl bir kez daha Peugeot İtalya Ralli Takımı adına start almaya hazırlanan şampiyon pilot, kısa bir süre içinde homologe olması beklenen Peugeot 208 R5 ile şampiyonada mücadele edecek.

Uzun bir süredir tek bir pilotla ve sadece Andreucci ile İtalya Ralli Şampiyonası’nda yarışan Peugeot İtalya Ralli Takımı bu yıl genç bir ralli yıldızına daha şans vermeyi uygun gördü.

Stefano AlbertiniAndreucci tarafından önümüzdeki yıllar için yetiştirilmesi planlanan Stefano Albertini, şampiyonada 208 R2 ile yarışacak.

İtalyanlar tarafından Andreucci’nin veliahtı olarak görülen 1986 doğumlu Albertini, tecrübeli pilot tarafından sezon içerisinde desteklenecek.

Kariyerinde ilk kez fabrika takımı pilotluğu şansını yakalayan Stefano Albertini; “Paolo geçen yıl 208 R2’nin kapasitesini herkese gösterdi. Ben de bu yıl aynı başarıları tekrarlamayı hedefliyorum. Bana verilen bu şansın karşılığını en iyi şekilde vermek istiyorum.” dedi.

2014 İtalya Ralli Şampiyonası 14-16 Mart tairhlerinde yapılacak Rally Il Ciocco ile başlayacak.

Top