You are here
Home > WORLD > WRC > Zorlu Portekiz Ralli Devam Ediyor

Zorlu Portekiz Ralli Devam Ediyor

Sebastien Ogier PortekizPerşembe akşamı yapılan seyirci spesyalini  Volkswagen takımı triosu alırken onları Neuville, Meeke ve Hirvonen izledi. 3.27 km. lik özel etapta Sebastian Ogier 2.57.7 ‘lik derecesiyle birinci, 1.3 sn. arkasında Latvala ikinci ve 2.2 sn ardında Mikkelsen üçüncü zamanın sahibi oldular.

İkinci gün Algarve  bölgesine gelen ekiplerin ilk geçecekleri özel etap 21.50 km. uzunluğundaki Silves özel etabıydı. Ogier’in ilk sırada yer aldığı ikinci gün  Dani Sordo’nun atağı ile başladı. Etabı 12 dakika 25.5 saniyelik zamanla geçen İspanyol pilot Hyundai WRC takımına ilk etap birinciliğini kazandırmış oldu. Sordo, bu zamanı ile Genel Klasmanda üçüncü sıraya yerleşirken , bu etapta onu Tanak, Hirvonen, Ogier, Ostberg izledi. Genellikle kaygan zeminden şikayet eden pilotlar ilk etabı vukuatsız geçtiler.  Sordo ikinci etapta da en iyi zamanı yapınca derecenin tesadüf olmadığı Hyundai’nin etaplara iyice ısındığı ve dersine iyi çalıştığı belli oldu. Böylece liderliğe çıkan Sordo , Tanak’ın 2.8 sn. ve Ogier’in  3.4 sn. önündeydi. Etap sonunda konuşan Ogier dikkatli olmamız lazım zira sabah loopu için sadece 6 lastik hakkımız var bu nedenle çok dikkatli gittik bazı bölgeler çok çamurluydu diye konuştu. Servis öncesi son etapta Ogier 16.31.8’lik derecesiyle en iyi zamanı yaparken onu takım arkadaşı Latvala izledi. Lider Sordo’nun Ogier’den 19.4 sn. kötü zaman yaptığı bu etapta liderliği Ogier’e bırakmak zorunda kaldı. VW pilotlarını Hirvonen , Ostberg ve Tanak izledi.  Olaylı geçen bu etapta Elfyn Evans bir sağ virajda frenaj noktasını kaçırınca yol dışına çıktı yine bir Ford pilotu Robert Kubica spektaküler kazalar serisine devam etti, çok içten kestiği bir sağ virajda sağ tekerleğini içerdeki kayaya takıp sol yamaca vurarak durdu. Etap ortasında sol tekerleği kırık olarak kalan Kubica yarışın bir süre durmasına sebep oldu. İlk dört etap sonunda Hirvonen ve Tanak’ın performansları dikkat çekti.

Ott Tanak PortekizSilves etabının ikinci geçilişinde Ogier en iyi zamanı elde ederken onu Tanak, Hirvonen, Sordo ve Neuville izledi. Ogier’in takım arkadaşı Latvala’nın takla atarak yarış dışı kaldığı etapta pilotlar değişen zeminden dolayı lastik seçiminde zorlandıklarını ifade ettiler. Altıncı etapta bir en iyi zamanda Thierry Neuville’den geldi. Onu sırasıyla Hirvonen , Tanak, Sordo ve Ogier izlediler. Ford pilotları lider Ogier’e yaklaşmaya devam ettiler. Ogier baskıyı hissettiğini zeminin kaygan olduğunu belirtirken; Hirvonen bakacağız göreceğiz demekle yetindi. Yedinci ve son etapta en iyi zamana imza atan Hirvonen lider Ogier’den 8.9 sn. iyi zaman elde edince günü  Tanak’ın 3.7 sn. ve Ogier’in 6.5 sn. önünde lider kapattı. Onları Sordo ve Ostberg takip etti. Hirvonen en son liderliği 2 yıl önce Citroen takımı diskalifiye olduğunda yine bu rallide elde etmişti. Günün son etabında Elfyn Evans ile aynı yerde uçan Kris Meeke yarışa veda etmek zorunda kaldı.

Mikko Hirvonen PortekizYarışın üçüncü günü bu sabah koşulan 19.09 km.lik Santa Clara özel etabıyla başladı. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Ogier  12.23 sn. lik derercesi ile Hirvonen’nin 0.2 sn. önünde etap birinciliğini alırken onları Tanak, Ostberg ve Sordo izledi. Dokuzuncu özel etaba gelindiğinde 23.10.2 sn.’lik derecesiyle Ogier hem etabın hemde yarışın liderliğini aldı. Ogier’den 8.7 sn. kötü zaman yapan Hirvonen liderin 2.4 sn. gerisinde ikinciliği korudu. Kırık arka viraj demirine rağmen dördüncü zamanı  yapan Tanak üçüncülüğü korurken,  üçüncü zamanı yapan Citroen pilotu Mats Otsberg dördüncülükteki yerini korumayı başardı. Onu Hyundai pilotu Dani Sordo izledi. Onuncu etap Malhao’da Tanak’ın durduğu haberi geldi. Kısa zaman sonra Tanak’ın 2009 yılında Latvala’nın bariyerleri aşarak 200 metre aşağı yuvarlandığı yerde kaza yaptığı ve yolu bloke ettiği bilgisi alındı. Arkadan gelenlere nötralizasyon verilen yarışta zaman kaybından dolayı Ogier ile aynı zamanı alan Hirvonen böylelikle aradaki farkın açılmasını engellemiş oldu. Tanak’ın kalmasıyla Otsberg üçüncülüğe yükselirken  onu Hyundai pilotları Sordo ve Neuville izledi. Süper ralli ile güne yeniden başlayan Kubica ‘nın debriyajı yanınca yarışa bir kez daha veda etmek zorunda kaldı. Onbirinci etap olan Santa Clara’nın ikinci geçilişinde bir kez daha en iyi zamanı yapan Ogier’i 7.4sn. gerisindeki Hirvonen izledi. Onları sırasıyla Neuville, Otsberg ve Sordo izledi. İlk beşte herhangi bir değişiklik olmazken Henning Solberg yaptığı altıncı zaman ile kendini genel klasmanda da altıncılığa taşımayı başardı. 31.9 km. uzunluğundaki onikinci özel etap Santana da Sera’da Ogier bu kez Hirvonen’i 11 sn. geçince aradaki farkı 20.8 sn. yükseltti. Lastiklerini korumaya çalıştığını söyleyen Hirvonen yapacağı başka bir şeyi olmadığını belirtti. Onları Latvala,Evans ve Ostsberg izledi. Günün onüçüncü ve son etabı olan Malhao’nun ikinci geçilişinde Ogier yine en iyi zamana imza atarak günü Hirvonen’nin 38.1 sn. önünde günü lider tamamladı. Ogier’den 17.3 sn. kötü zaman yapan Hirvonen ikinciliği korurken onu sırasıyla Otsberg,Sordo ve Neuville’i geride bırakan Solberg ilk beşi tamamlayan isimler oldu. Mikkelsen’nin altıncı, Prokop’un yedinci, Hanninen’nin sekizinci, Neuville dokuzuncu ve Al-Attiyah onuncu sıranın sahibi oldular. Son gün üç özel etabın yapılacağı yarışın ikinci gün özetlerini bu gece sabaha karşı 02.40’ta NTV Spor’da izleyebilirsiniz.

Top