You are here
Home > VIDEOS > Gökhan Saraçoğlu; “Ege’nin Efeleri”

Gökhan Saraçoğlu; “Ege’nin Efeleri”

Yagiz Avci Bahadir Gucenmez 2014 TRS Kocaeli Test 02Yeni bir sezon başlamasına bir kaç gün kala hepimiz nefeslerimizi tuttuk, bekliyoruz. Geçtiğimiz bir kaç sezonun aksine şampiyon pilot Yağız Avcı bu yıl yeni takım ve yeni bir otomobille sezona merhaba diyecek. Castrol Ford Türkiye Takımı Murat Bostancı ve Orhan Avcıoğlu ile devam ederken, Yağız Avcı’nın eski takımı ve takım arkadaşları ile gireceği mücadele şimdiden ralli kulislerinin en konuşulan konusu. Türkiye’yi Dünya platformunda Ortadoğu’dan, İskandinavya’ya pek çok yabancı memlekette ülkemizi gururla temsil eden Toksport bu yıl hem ünvanına WRT ekledi, hem de takıma yeni yıldızlar ekledi. Yağız Avcı ve Burak Çukurova ile Türkiye Ralli Şampiyonası’nın başa güreşen takımları arasında kendini gösterecek olan takım geçtiğimiz yıllarda WRC’den MERC’ye, WTCC’den Porsche Cup’a, Türkiye Ralli Şampiyonası’ndan Off-Road’a bir çok dalda, bir çok marka ve modelle otomobil sporlarına hizmet verdi. Serkan ve Seyhun Duru kardeşler yönetimindeki Toksport WRT, yurtdışı tecrübelerini bir kaç yıl aradan sonra yeniden Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en üst sınıf mücadelesi için parkurlara aktaracak.

Yagiz Avci Bahadir Gucenmez 2014 TRS Kocaeli Test 01Şampiyon Yağız Avcı ve ko-pilotu Bahadır Gücenmez’in tecrübesi ve pilotajı, Toksport ve Mini JCW’nin gücüyle birleşince kanaatimce üst seviyelerde bir rekabeti hep beraber izleyeceğiz. Geçtiğimiz haftasonu Kocaeli’nde test yapan Avcı/Gücenmez ekibinin otomobilden memnun olduğu aldığımız haberler arasında. Toksport WRT’ye bu yıl dahil olan bir başka yıldız pilot ise Burak Çukurova ve Skoda Fabia S2000, 2012 yılında Volkan Işık pilotajında Türkiye Ralli Şampiyonası kovalayan otomobil bu yıl Toksport’a katıldı. Burak Çukurova ve tecrübeli ko-pilotu Ünal Tezel’in bu yıl yine şampiyonluğu zorlayacağını ve özledikleri Türkiye Ralli Şampiyonu ünvanını almak için tüm güçlerini kullanacaklarını tahmin ediyorum.

2014_Rally34_Murat_BostanciDiğer tarafta ise yılların tecrübesi Serdar Bostancı yönetimde güçlü Castrol Ford Türkiye Takımı bu yıl ikinci jenerasyon ralli pilotlarının ellerinde; bir yanda takımın patronu Serdar Bostancı ağabeyimizin oğlu  geçtiğimiz yıl JWRC takip etmiş olan genç, yetenekli ve hızlı pilot olan Murat Bostancı ve ko-pilotu Onur Vatansever ikilisi, diğer yanda ise Azmi Avcıoğlu ağabeyimizin oğlu genç jenerasyonun en hızlı pilotlarından biri olan Orhan Avcıoğlu ve ko-pilotu Burçin Korkmaz ekibinin  ellerine emanet. Geçtiğimiz yılların şampiyon takımı kendini kanıtlamış otomobili, genç ve yetenekli pilotlarıyla kuşkusuz şampiyonluğun en büyük adayı olmaya devam ediyor.

egerallisi-fatihkaraBu mücadele de yer alacak bir başka takım ise Pegasus Racing, 2006 yılında Renault Takımıyla JWRC kovalayan Türkiye’nin yetiştirdiği yeni nesil en iyi pilotlarından biri olan Fatih Kara ve tecrübeli ko-pilotu Güray Karacar ile bu yıl yine ilk sıraları zorlayacaklar. Geçtiğimiz yıl Opar Olio desteği ile Ford takımına karşı eski spec Fiat Grande Punto S2000 ile sıkı mücadeleler veren  ikili bu yıl yine Opar Olio renklerinde revize edilmiş otomobilleriyle yine üst sıralar için mücadele edecekler.

Bu yıl rekabetin üst seviyede yaşanacağı Türkiye Ralli Şampiyonası’nın favori ilk beşini zorlayacak sürpriz ekip ise yine Toksport WRT çatısı altında ikinci Mini JCW otomobilin direksiyonuna geçecek olan camiamızın çok sevilen ekibi  Menderes Okur ve Aras Dinçer.  2012’de keyifle izlediğimiz S2000 furyasının ardından  sönük geçen 2013 sezonu biz müptelaları hayli üzmüştü. Bu yıl memleketin  içinde bulunduğu zor şartlara rağmen tüm takımlar ellerindeki tüm gücü toplayıp bizlere çok güzel bir sezon geçireceğimizin sinyallerini vermekteler.

Ugur Soylu 2014Tabii tüm ralli severlerin kalbinde Gr.A otomobillerin yeri başka olsa da çetin mücadelelere sahne olan eski adı Gr.N4 yeni adı Sınıf 3 klasmanını da unutmamak lazım. Geçtiğimiz yıl bu sınıfın favorileri ilk beşi zorlamış ve iyi dereceler elde etmişti. Bu yıl geçtiğimiz yılın şampiyonu Burak Çukurova’nın yer almadığı sınıfın müdavimi olan sınıf birinciliğinin favorisi ve genel klasmanı zorlayacak isim Uğur Soylu  hem ko-pilotunu hem de takımını değiştirdi. Bu sezon Toksport WRT takımı adına Cem Bakançocukları ko-pilotajında yarışacak olan Uğur Soylu sınıfın şampiyon adaylarının başında geliyor. Bu sınıfta yine Toksport WRT çadırı altında iddialı isimlerden bir diğeri ise hiç şüphesiz hızı ve agresif sürüş stiliyle hepimizi hayran bırakan fakat bir türlü şeytanın bacağını kıramayan Yiğit Timur. Timur’u bu yıl Mitsubishi Lancer Evo X’nun direksiyonunda izleyeceğiz. Timur’un ko-pilotluğunu tecrübeli ko-pilot Emir Şahin yapacak.

GP Garage My Team Hakki Agaoglu Nehir Yilmaz BursaBu sınıfın bir başka iddialı pilotu ise Hakkı Ağaoğlu bu yıl yine GP Garage destekli My Team pilotu geçtiğimiz yıl ki otomobili Mitsubishi Lancer Evo IX otomobiliyle parkurlarda boy gösterecek. Rally 34 öncesi otomobiline yaptırğı yeni branding ile dikkat çeken Ağaoğlu, ailede yaşanan üzücü bir vefat nedeniyle yarışa katılamamıştı. Kendisine buradan başsağlığı diliyoruz.

Bu yılın bir başka sürprizi parkurlara döneceğini açıklayan Ercan Kazaz ve ko-pilotu Emire Cantürk’ü de unutmamak lazım. Yılların tecrübesi Ercan Ağabey yine pilotajı ve efsane taktikleri ile gençlerin korkulu rüyası olmaya devam edecek. Eski tüfeklerden söz açılmışken Ege Asal Motor Spor pilotları Vedat ve Mithat Diker ağabeyleri unutmamak lazım.  Geçtiğimiz yıllarda Ege Rallisi parkurunda gençlere nal toplatan Vedat ve Mithat ağabeylerin yine klasik Ege etaplarında iddialı olacağını düşünüyorum.  Ege Asal Motor Sport ekibi de teknik desteğini Toksport WRT takımından alanlardan. Toksport’un 2014 festivalinde bir başka yarışmacı ise bir süredir parkurlardan uzak olan Nebil Erbil, 2012 yılında geçirdiği kaza sonucu kısa bir “ES” veren Erbil onarılan otomobiliyle bu yıl tekrardan parkurlara Merhaba diyor. 2012 yılında güzel zamanlara imza atan Nebil ağabey’in rakiplerini terleteceğini düşünüyorum.

Ercan Kazaz Emire CanturkGeçtiğimiz yıl parkurlarımıza merhaba diyen ünlü oyuncu Ümit Erdim ise , bu grubun renkli simalarından , Rally 34 ‘de yaşadığı şansız kaza biraz moralleri bozmuş olsa da Erdim’in sporumuza olan sevgisini eksiltmemiş olacak ki Erdim’i bu yıl parkurlarda yine Mitsubishi Lancer Evo VIII otomobiliyle izlemeye devam edeceğiz. Erdim’in takım arkadaşı geçtiğimiz yılın Türkiye Bayanlar Birincisi Simin Bıçakçıoğlu bu yıl Evo IX’a terfi etti. Ko-pilotluğu’nu tecrübeli ko-pilot Gürkal Menderes’in yapacağı Bıçakcıoğlu bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi Bayanlar kategorisinin favorisi durumunda.

Tüm bu Mitsubishi furyasına karşı tek Subaru ile mücadele eden Sabri Ünver’i de unutmadık geçtiğimiz yıl otomobiline iyice alışan pilot sınıf içinde iyi mücadeleler vermişti, sağ koltuğunu tecrübeli ko-pilot Kaan Özşenler’e teslim eden pilottan bu yıl yine iyi zamanlar bekliyoruz.

Ege parkurunda sürpriz beklediğimiz bir başka eski kurt Taner Şengezener’e değinmeden geçemeyeceğim sadece iki adet S1600 otomobilin katıldığı Ege Rallisi’ne Opel Corsa S1600 otomobiliyle renk katacak olan Taner çok  iyi bildiği asfalt parkurda sürpriz yapacak pilotlar arasında.

Yigit Timur - Emir SahinGeldi geliyor, şu kadar kaldı bu kadar kaldı, şu orada bu burada yarışacak vs. derken işte bir sezonun start almasına iki gün kaldı. 30 Ulusal, 8 Historic ve medar-ı iftaharımız 20 Tosfed Kupası ekibiyle yeni sezona vira bismillah diyeceğiz, çok güzel ve çok rekabet dolu bir sezon olacağını umuyorum. Şimdiden katılan tüm ekiplere , takımlara, mekanik arkadaşlara, klüplere, gözcü gözetmen bizlere bu sporu ülkemizin bu zor şartları altında devam ettirmemizi sağlayan herkese kazasız belasız , iyi bir sezon olmasını diliyorum.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top