You are here
Home > WORLD > WRC > FIA’dan 2017 WRC Kuralları Açıklaması

FIA’dan 2017 WRC Kuralları Açıklaması

fiaFIA’nın WRC’den Sorumlu Komisyon Başkanı Carlos Barbosa, 2017 yılında köklü değişikliklerin olacağı kuralların kısa süre içinde netleşeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz Çarşamba günü 2017 kuralları için ilk resmi toplantı geniş bir katılımla gerçekleştirilirken, bu kurallarının WRC’nin geleceğini belirleyeceği için çok önemli olduğu belirtiliyor.

Barbosa yaptığı açıklamada, “İlk toplantıda genel hatlar ve önümüzdeki takvim için çalışma yaptık. Bundan sonraki süreç hızlı ilerleyecek ve en kısa zamanda herkesin aklında 2017’yi netleştireceğiz” dedi.

FIA takviminde önümüzdeki altı haftada programlı bir toplantı daha bulunmasa da, Barbosa takvimin hızlıca değişeceğini belirtti.

2017 kuralları mevcut üreticiler ve muhtemelen WRC girmesi beklenen markalar acısından büyük önem taşıyor.

Kulislerden sızan bilgilere göre R5’lerin geliştirilmiş hallerinin yeni nesil WRC’ler olması, bütçelerin düşürülerek 1990’larda olduğu gibi fabrika harici özel takımlarından makul bütçeler ile rekabete katılabilmesinin yolları aranıyor.

2017 kurallarının şekillenmesi göre Toyota ve Opel gibi markaların WRC sahnesine dönüş kararlarının da kesinleşeceği biliniyor.

Aykut BİLİR – RalliTürk.net Editörü

Top