You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Avcı-Gücenmez Slovenya’dan Puan Taşıdı

Avcı-Gücenmez Slovenya’dan Puan Taşıdı

Yagiz Avci Rally SaturnusAvrupa Ralli Kupası’na 3 katsayı üzerinden puan veren Rally Saturnus, geçtiğimiz haftasonu Slovenya’da gerçekleştirildi.

Kariyerinde 4 Türkiye Ralli Şampiyonluğu ve 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonluğu bulunan TOK Sport WRT pilotu Yağız Avcı da, Bahadır Gücenmez copilotluğunda MINI JCW RRC ile bu zorlu rallide ülkemizi temsil etti. 1 yıl aradan sonra bu yarışla yeniden Avrupa parkurlarına dönen ve bu sezon Dünya Ralli Şampiyonası’nın bazı yarışlarına da katılacak olan Avcı-Gücenmez ekibi, Rally Saturnus’den genel klasman beşinciliği ile ayrılarak Türkiye Ralli Şampiyonası’na değerli puanlar taşıdı ve zirve mücadelesine ortak oldu.

Yagiz Avci Rally Saturnus2Yağız Avcı yarışın ardından “Avrupa Ralli Kupası´na dahil olan Slovenya Rally Saturnus´e Ege Rallisi´nde ki puan kaybımızı bir nebze telafi edebilmek için katıldık ve ucundan da olsa ilk 5 hedefimize ulaştık. Benim için bugüne kadar yarıştığım en zor asfalt etaplardı ve çok farklı karakterde etaplar geçtik. En ufak hatayı cezalandıran bu etaplarda, baştan sona risksiz ve otomobilimize de zarar vermeyecek şekilde yarıştık ve 5.etapta önemli zaman kaybı yaşadığımız basit spin haricinde bir hata yapmadık. Yol notları açısından da oldukça zor bir yarıştı. İlk defa bu yarışta tanıştığımız Michelin ERC lastikleri de bizim için yeni bir tecrübe oldu. Rakiplerimiz bu ralliyi birçok kez yapmış olan yerel ve yabancı pilotlardı ve oldukça hızlıydılar. Ekibimiz TOK Sport çok iyi çalıştı ve otomobilimizde hiçbir sorun yaşamadık. Biz de fazla temkinli başladığımız yarışı, 5.sırada tamamlamış olduk ve şampiyona için önemli puanlar aldık.” açıklamasını yaptı.

Top