You are here
Home > WORLD > ERC > Sibiu Romanya Rallisi ERC Takviminden Kaldırıldı

Sibiu Romanya Rallisi ERC Takviminden Kaldırıldı

2014 Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 12 ayağından biri olan Sibiu Romanya Rallisi’nin takvimden çıkarıldığı bugün itibariyle resmi olarak açıklandı.

Romania Sibiu RallyŞubat ayında yapılması gereken ralli yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının oluşturacağı güvenlik zorlukları nedeniyle Ekim ayına ertelenmişti. Romanya’nın efsane otoyolu Transfagarasan’nın bazı bölümlerinin özel etap olarak geçilmesinin planlanan yarış bir çok yarış sever tarafından hevesle beklenmekteydi.

ERC’nin yayın haklarının sahibi Eurosport Events ile beraber Sibiu Rallisi organizatörleri beraber 9-11 Ekim tarihlerinde yeni bir asfalt ralli üzerinde çalışmaktaydılar. Fakat bu değişikliğin önce FIA Ralli Komisyonu tarafından onaylanması gerekmekteydi. Fakat Sibiu Rallisi organizatörleri ikinci defa son başvuru tarihine kadar detayları veremeyince, Eurosport Events 28 Mayıs tarihinde Paris’te FIA Ralli Komisyonu ile yaptığı toplantıda rallinin istedikleri kriterlere uymadığını belirterek şampiyonanın 11 yarışa indirilmesini talep etti. Böylece yarış şampiyona takviminden çıkarıldı. Şu an geçerli kurallara göre pilot ve ko-pilotlar katıldıkları ilk altı yarıştan elde edecekleri en iyi dereceler puanlamaya giriyordu, fakat şimdi kalan beş yarışın dördünden getirecekleri puanlarda yıl sonu puantajına dahil edilecek.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top