You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Engin Eskişehir’de Şanssızlığı Kırmak İstiyor

Engin Eskişehir’de Şanssızlığı Kırmak İstiyor

engin_apaydin_eskisehir_tirmanma1Özel Eskişehir Göz Merkezi sponsorluğunda, 2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda yarışan Engin Apaydın, şampiyona iddiasınısezonun dördüncüyarışıolan Eskişehir Tırmanma Yarışı ile sürdürmek istiyor.

Kategorisinde 6 pilotla mücadele edecek olan Apaydın, Eskişehir Tırmanma Yarışı’nı şöyle değerlendirdi:

“Yağışsız, sıcak bir havada gerçekleşmesi planlanan yarışın parkuru özellikle yüksek eğimli yapısıve sık ‘U’virajlarıile dikkat çekiyor. Bu tarz tırmanma parkurlarıaçıkçasıbizim aracımızın gücüve yapısısebebiyle handikap oluşturmakta. Hızlanmada yaşadığım kayıplarısüratli düzlüklerde ve frenaj noktalarında risk alarak kapatmaya çalışıyorum. Önceki yarışlarda yaşadığımız mekanik aksaklıklarının bir sonucu olarak bu yarışta rahat bir tempo izleme şansım bulunmuyor. Dikkatli, tutarlı ve hızlı olmak zorundayım.” 

engin_apaydin_eskisehir_tirmanma2Kategori 1’de Fiat Palio ile mücadele eden Apaydın, mekanik aksaklıkların yaşattığı problemler sebebiyle İstanbul ve Aydın Tırmanma yarışlarında aracından beklediği verimi alamamış ve şanzıman arızası sebebiyle Aydın Tırmanma Yarışı’nda finish’e 500 metre kala yarış dışı kalmıştı.

Altıayrıkategoride yapılacak Eskişehir Tırmanma Yarışı’nın antrenmanları10.00- 11.30 saatlerinde iki çıkışolarak yapılacak. Yarışın startı ise aynı gün saat 14.00’de verilecek.

Top