Dünya Rallikros Şampiyonası’nda RX-Lites kategorisinde ülkemizi başarıyla temsil eden, Toksport WRT pilotu Yiğit Timur, yeni co-pilotu Ufuk Uluocak ile Bulgaristan’da Avrupa Ralli Kupası dahilinde koşulan Sliven Rallisi’nde start alıyor.
Türkiye Ralli Şampiyonası 2014 sezonunda, Toksport adına Mitsubishi Lancer Evo X ile Sınıf N4’te mücadele eden genç ve hızlı pilot Yiğit Timur, sezonun son iki yarışında yaşadığı şanssızlıklar sebebiyle önemli puanlar kaybetmişti. Türkiye Ralli Şampiyonası’na puan taşımak ve şampiyonadaki iddiasını sürdürmek isteyen Timur,
“Şampiyonada 5 yarışı geride bıraktık. Yaşadığımız bazı şanssızlıklar sebebiyle puan durumunda biraz geriye düştük. Ancak burada, Bulgaristan’da, geçtiğimiz sezon bir yarış birlikte yarıştığımız, tecrübeli isim Ufuk Uluocak ile yeniden yarışmaya başlıyoruz. Güvenli bir tempo ile, risk almadan, sorunsuz bir şekilde finişe ulaşmak istiyoruz. Umuyorum ki, Sliven’den değerli puanlar ile ülkemize geri döneceğiz.” açıklamasında bulundu.
5 Eylül Cuma akşamı seremonik start ile başlayacak olan Sliven Rallisi, 2 gün boyunca 11 asfalt karakterli özel etapta 504 kilometre olarak koşuluyor. Yiğit Timur – Ufuk Uluocak ikilisi, yarışa Mitsubishi Lancer Evo IX ile katılıyor.