You are here
Home > WORLD > WRC > Yeni i20 WRC Testleri Başladı

Yeni i20 WRC Testleri Başladı

Hyundai Motorsport bir sonraki nesil i20 WRC otomobilinin testlerine geçtiğimiz günlerde başladı. Geçtiğimiz ay Fransız pilot Bryan Bouffier pilotajında Almanya’da gerçekleştirilen testlerde otomobilin tüm sistemleri kontrol edilerek otomobilin ileriki gelişimleri için gerekli datalar toplanmaya başlandı.

New-Generation-i20-WRC-Prototype---Roll-outYeni jenerasyon i20 otomobilin üzerine geliştirilen WRC şuanki modele kıyasla tamamıyle yeni bir otomobil. Yeni otomobil Hyundai Motorsport’un bu yıl dahil olduğu Dünya Ralli Şampiyonasından elde ettiği tecrübeler ışığında geliştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Hyundai Motorsport başkanı Michel Nandan, yeni bir yol otomobilini yarış otomobiline uyarlamanın her zaman zor olduğunu, bu projenin de öyle zor bir proje olduğunu belirten Nandan bir süreden bu yana yeni nesil bir WRC otomobil üzerinde çalıştıklarını ve nihayet ilk prototipi geçtiğimiz ay yola bastırmayı başardıklarını, otomobil mücadeleye hazır olduğu zaman güncel i20 WRC otomobili ile yer değiştireceklerini belirtti.

Platformundan motoruna, şanzımanına tamamıyla yeni bir otomobil geliştirdiklerini belirten Fransız yönetici otomobilin artık daha uzun, daha geniş ve alçak olduğunu belirtti. Uzun bir geliştirme sürecinin başında olduklarını belirten Nandan, önümüzdeki günlerde ve 2015 yılı içinde testlere ve otomobilin gelişimine devam edeceklerini bildirdi. Otomobilin lansmanı konusunda acele etmelerine gerek olmadığını belirten Nandan otomobil tam anlamıyla hazır olduğunda güncel otomobilin yerini alacağını belirtti.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top