You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Hitit Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

Hitit Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

41.hitit-rallisiUzun bir aradan sonra evine dönen Hitit Rallisi’nde start için geri sayım başladı.

Türkiye’nin en eski otomobil kulübü olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından organize edilen ralli,Cuma günü yarışmacıların yol keşfi ile başlayacak.

Ardından 18 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te yarışmacılar Keçiören Belediyesi önünden halkı selamlayarak start alacaklar ve ilk özel etaba doğru yol alacaklar.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın son yarışı olan 41. Hitit Rallisi’ne Ulusal kategoride 38 yarışmacı kayıt yaptırdı.

Yarışmanın servis alanı Forum Ankara Outlet olacak. Servis alanında hafta sonu boyunca spor severler pilotları ve araçları görebilecekler. Yarışmanın özel etaplarında bulunan seyirci noktalarına ulaşımı ise www.anok.org.tr adresinden haritaya bakarak spor severler görebilecekler.

Yarışmanın finişi ve ödül töreni ise saat 17:00’de Forum Ankara Outlet’te olacak.

Yarışmaya matematiksel olarak şampiyonluğunu garantileyen Murat Bostancı, dört kez şampiyon olmuş Yağız Avcı, Dünya Rallikros Şampiyonası’nda bu sene dördüncü olan genç pilot Yiğit Timur katılım gösteriyorlar.

Yarış öncesi ANOK Başkanı Sn. G. Metin Ertuğrul şunları söyledi;

Öncelikle 8 sene sonra, Hitit Rallisi’ni Ankara’ya getirmenin şahsım ve kulübüm adına büyük bir keyif olduğunu belirtmek isterim. Keçiören Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ak ve Forum Ankara Outlet Genel Müdürü Sayın Tuğrul Cömert tüm bu süreç boyunca katkı ve desteklerini bizden esirgemeyerek bugün Hitit Rallisi’nin evine dönmesindeki en büyük role sahipler, kendileriyle çalışmaktan büyük bir memnuniyet ve minnet duyuyorum. Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesine belediye başkanlığı yapmakta olan Sayın Mustafa Ak’ın sağlamış olduğu imkanlar ve destek ile hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Keçiören Belediyesi sınırlarında bulunan, Forum Ankara Outlet AVM’de kurulacak servis alanı, Tuğrul Cömert ve ekip arkadaşlarının sayesinde şampiyonanın belki de en güzel servis alanına ev sahipliği yapmamızı sağlayacak. ANOK olarak bu sene duyduğumuz heyecan her seneye göre biraz daha farklı, tüm sporseverleri bizlerle birlikte 18-19 Ekimde Hitit’e evine hoşgeldin demeye davet eder, süreç boyunca devam eden işbirliklerimizin önümüzdeki senelerde de gelişerek devam etmesini umut ederim.”

Top