You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı Hitit Rallisi’ni Kazanmak İstiyor

Yağız Avcı Hitit Rallisi’ni Kazanmak İstiyor

YagizAvci_BahadirGucenmez14 kez Türkiye Şampiyonu milli sporcu Yağız Avcı, 2007 yılında kariyerinin ilk birinciliğini kazandığı Hitit Rallisi’ni bu yıl da kazanmak istiyor…

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7. ayağı olan 41. Hitit Rallisi, kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından 17-18 Ekim tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek…

Rallinin ilk günü, 17 Ekim Cumartesi günü Keçiören Belediyesi önünden verilecek start ile başlayacak. Forum Ankara Outlet’in servis alanı olarak kullanılacağı organizasyon Asfalt zeminli Keçiören, Çubuk ve Kazan özel etaplarının cumartesi bir, Pazar günü ise ikişer kez geçilmesinden oluşacak.

Kariyerinde 4 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan ve bu yarış öncesi Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 16 puan farkla ikinci sırada yer alan Red Bull sporcusu Yağız Avcı da, bu rallide MINI JCW RRC ile 1 numara ile start alacak. 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu  Red Bull sporcuları Avcı-Gücenmez ekibi,  Çebi ve Michelin desteğinde Tok Sport WRT adına katılacakları bu ralliden maksimum puanla ayrılmayı hedefliyor.

yagizavci-eskisehir-MINI2007 yılında kariyerindeki ilk ralli genel klasman birinciliğini elde ettiği Hitit Rallisi’nin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirten Avcı, uzun bir aradan sonra yeniden Ankara’ya dönen bu rallide birinciliği kazanmayı arzuladıklarını açıkladı.

Not: Pilot hakkında detaylı bilgi ve görsellere www.yagizavci.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Top