You are here
Home > MOTORSPORT > Körfez Karting ile Renklendi

Körfez Karting ile Renklendi

Mini1-Pars-Erdem2014 Türkiye Karting Şampiyonası 6.ayağı, 18-19 Ekim tarihlerinde 4 kategoride 12 yarış olarak Körfez Karting Pisti’nde koşuldu…

Türkiye Karting Şampiyonası 6. Ayak yarışları İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü organizasyonuyla 18-19 Ekim tarihlerinde Körfez Karting Pisti’nde yapıldı.

Her kategoride yapılan 3’er yarış sonrasında Mini kategoride Pars Erdem, Formula Junior’da Mert Dalkıran, Formula Senior’da Berkay Besler, Formula Masters’da Mehmet Yaman birincilikleri paylaştılar.

Senior1-Berkay-BeslerMini kategoride ilk yarışı Zekai Özen kazanırken Pars Erdem ikinci, Ömer Asaf Kolot üçüncü oldular. Pazar günü yapılan 2. yarışta Pars Erdem birinciliği alırken Kerim Sülyak ikinci Ateş Erdem üçüncü bitirdiler. Son yarışta Pars Erdem yine birinci olarak 57 puanla 6. Ayağın da birincisi oldu. Üçüncü yarışta Kerim Sülyak ikinci, Zekai Özen üçüncü oldu. Gün sonunda 57 puanla birinci olan Pars Erdem’in ardından 48 puanla Zekai Özen ikinciliği, 47 puanla Kerim Sülyak üçüncülüğü aldılar.

Formula Junior’da ilk yarışı Zeynep Şen birinci tamamladı. Mert Dalkıran ikinci, Bora Özcan üçüncü oldu. Pazar günkü 2 yarışı da kazanan Mert Dalkıran Ayak birinciliğini kazandı. İkinci yarışta Bora Özcan ikinci, Zeynep Şen üçüncü olurken, son yarışa ikinciliği Zeynep Şen, üçüncülüğü Özdemir Altıok aldı. Böylece 57 puanla Mert Dalkıran 6. Ayağı birinci tamamladı. 52 puanla Zeynep Şen ikinci, 45 puanla Bora Özcan üçüncü oldu.

Formula Senior’da Berkay Besler yine 3 yarışı da kazandı ve ayağı 60 puanla birinci bitirdi. Yiğit Çetin 2 ikincilik ve 1 üçüncülük alarak toplam 49 puanla ikinci olurken, 1 ikincilik, 1 üçüncülük ve 1 dördüncülük alan Sarp Kuzey Eroldu ayağın üçüncüsü oldu. Muratcan Eğilmez’e 3. yarışta aldığı üçüncülük yetmedi.

Senior1-Mert-DalkiranFormula Masters’da ise 3 yarışı da Mehmet Yaman birinci, Süleyman Kolot ikinci, Ezel Seçilmiş üçüncü tamamladı. 6. Ayak sonucu da bu sıralama şeklinde oluştu.

Türkiye Karting Şampiyonası 15-16 Kasım’da yapılacak 7. Ayak yarışıyla tamamlanacak.

Top