You are here
Home > WORLD > ERC > Lappi Şampiyonluğa Çok Yakın

Lappi Şampiyonluğa Çok Yakın

Esapekka Lappi 06Avrupa Ralli Şampiyonası’nın sondan bir önceki ayağı İsviçre’de koşuldu. Fin pilot Esepekka Lappi’nin galibiyeti ile sonuçlanan yarış şampiyonluk düğümünü çözemedi. Şampiyonluğun iki adayı aynı zamanda Skoda Motorsport takımı pilotları Lappi ve Wiegand önümüzdeki ay Korsika Rallisi’nde kozlarını paylaşacaklar. Yarışın beşinci etabında liderliği eline geçiren Lappi zaman zaman buzlu ve kayganlaşan zemine rağmen liderliğini korumayı başardı. Bu galibiyet Lappi’nin kariyerindeki ikinci Rally du Valais galibiyeti oldu.

Yarış sonrası yaptığı açıklamada çok iyi bir ralli geçirdiğini söyleyen Lappi, takımına ve mekaniklerine teşekkür etti. Henüz şampiyonluklarını ilan edemediklerini söyleyen Fin pilot şampiyonluğa çok yaklaştıklarını Korsika’da elinden geleni yapacağını fakat galibiyet için mücadele etmeyeceğini zira az bir puan almanın kendisi için yeterli olacağını belirtti. Korsika’da daha önce hiç yarışmadığını da belirten Fin pilot, kendisini bir başka mücadelenin beklediğini sözlerine ekledi.

Esapekka Lappi 05Lappi’nin takım arkadaşı ve en büyük rakibi Sepp Wiegand Cuma günü yaşadığı lastik patlama problemi ve bugün yaşadığı fren problemi nedeniyle yarışı üçüncü tamamladı. İlk dört etabı lider götüren Wiegand kaygan dağ yollarında geriye düştü, 16. etapta motoru alev alan Polonya’lı pilot Kajetan Kejatanowicz’in kalmasıyla üçüncülüğün sahibi olan Alman pilotun böylelikle şampiyonluk umutları tekrardan canlamış oldu. İki pilot arasındaki puan farkı 34, Wiegand’ın Korsika’dan en yüksek puan olan 39 puanı alması halinde şampiyonluk şansı bulunmakta.

İkinciliğin sahibi ise bu yıl şansızlıklardan başını kaldıramayan İrlandalı pilot Craig Breen oldu. Dokuz etabın galibiyetini alan Breen genel klasman ikincisi ve “Colin Mcrae Flat Out Throphy” ödülünün sahibi oldu. Yarışın en şansız ismi Kejatanowicz ise Breen ile girdiği mücadelede yağ kaçıran motorunun alev alması sonucu şampiyonluk umutlarını kaybetti.

Esapekka Lappi 04Eski pist yarışçısı Jonathan Hirschi dördüncü olarak yarıştaki en iyi İsviçreli pilot olmayı başardı. Hirschi sekiz kez bu ralliyi kazanan Olivier Burri’yi geride bıraktı. Burri’yi, Consani takip ederken onu Althaus, Perroud, Gonon ve Radoux takip etti. Yarışta arka arkaya yaşanan abandonelerse dikkat çekiciydi İsviçre Şampiyonu Sebastian Carron aks kesince yarışı terk etti, onu motor arızası yaşayan Orsak ve yoldışına çıkan Tarabus takip ettiler. Yarışın favorilerinden Kevin Abring direksiyon problemine yenik düşerken Bruno Magalhes ise yol tutuş probleri nedeniyle yarış dışı kaldılar.

Şampiyonanın bir sonraki ayağı ise 6-8 Kasım tarihlerinde Korsika’da koşulacak.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kc4V7iienSM[/youtube]

Top