You are here
Home > WORLD > WRC > Kopecky Yeni Skoda Fabia R5’i Test Etti

Kopecky Yeni Skoda Fabia R5’i Test Etti

Skoda Fabia R5Yeni Skoda Fabia R5, Skoda’nın tecrübeli fabrika pilotu Jan Kopecky tarafından test edildi. Skoda ile İki Avrupa Ralli Şampiyonluğu ve bir Asya Pasifik Şampiyonluğu yaşayan 33 yaşındaki tecrübeli pilot bugünlerde yeni otomobilin geliştirilmesine ko-pilotu Pavel Dresler ile birlikte yardım ediyor.

Yeni kurallara göre hazırlanan 1.6 litre turbo beslemeli motora sahip dört tekerlekten çekişli Fabia R5’in çok güçlü bir hızlanması olduğunu belirten Çek pilot, yeni otomobilin muhteşem bir turbo motora sahip olduğunu ve bu otomobile göre kendi sürüş stilini adapte etmesi gerektiğini çünkü atmosferik emişli motora sahip otomobille turbo beslemeli motora sahip otomobilin sürüş stillerinin tamamen farklı olduğunu belirtti.

Skoda Fabia S2000’in 114 yıllık motorsporları tarihine sahip Skoda markasının en başarılı otomobili olduğuna değinen Kopecky otomobilin tarihi zaferlere imza attığının altını çizdi.

2013 yılında kazanılan Avrupa Şampiyonası’nın ardından geçtiğimiz yıl Asya Pasifik Şampiyonluğu’nu kazandıklarını ve çok mükemmel iki sezon geçirdiklerini dile getiren pilot geçtiğimiz yıl Çin ve Avusturalya’daki toprak etaplarında çok değerli tecrübeler elde ettiklerini ayrıca Skoda markasının Çin pazarına tanıtılması için APRC’de elde edilen 6 yarışta 6 galibiyet çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Sezonun ilk yarısının yeni otomobilin gelişimine ayrıldığını belirten Kopecky, yeni R5’in görücüye çıkışını yeni Skoda Fabia’nın piyasaya çıkış tarihine göre planlandığını ayrıca otomobilin homologasyonunun da 2015 yılı ortasında tamamlanmasını planladıklarını belirtti.

10 yıldır Skoda Fabrika Takımı pilotu olarak yarışan Kopecky yeni otomobil için sabırsızlandığını tüm Skoda yarış otomobilleri gibi yeni Fabia R5’in de başarılı olmasının markanın birinci koşulu olduğunu sözlerine ekledi.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Vu4mTq7lwe8[/youtube]

Top