You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ege’de Ralli Heyecanı Sürüyor

Ege’de Ralli Heyecanı Sürüyor

YagizAvciTürkiye Ralli Şampiyonası takviminin ilk yarışı olan Ege Rallisi’nin startı, bugün 13:30’da Forum Bornova AVM önünde düzenlenen törenle verildi. İlk gün ekipler Beyler ve Gödence etaplarını ikişer kez geçtikten sonra akşam saatlerinde de Ülkü Yarış Pisti Özel Seyirci Etabı’nda günü sonlandırdılar.

İlk etabı Murat Bostancı’nın 4 saniye önünde geçen Yağız Avcı, genel klasman liderliğini ikinci etap sonuna da taşıdı. Bu yıl ulusal şampiyonada Neo Motorspor takımı adına Peugeot 207 S2000 ile yarışacak Avcı-Gücenmez ikilisi, ilk kez Perşembe günü test ettikleri otomobille sezona hızlı bir giriş yapmış oldu. Üçüncü etapla birlikte geçen sezonun şampiyonu Bostancı-Vatansever ikilisi liderliği devraldı ve ilk gün sonunda servis alanına rakiplerinin 9.6 saniye önünde gitti. Genel klasmanda ilk günü üçüncü sırada kapatansa Peugeot 207 S2000 ile yarışan bir başka pilot Ahmet Burkay oldu. Ancak Avcı ile Burkay arasında henüz ilk günden 1.5 dakikaya yakın bir fark açıldı. Historic klasmanında ilk günü önde geçen ise Hannu Pulkkinen oldu.

Yagiz AvciEge Rallisi’nin ikinci gününde ekipler altı özel etabı daha geride bırakacaklar. Sabah saatlerinde direksiyon başına geçecek yarışçılar Beyler, Gödence ve Efemçukuru etaplarından ikişer kez geçtikten sonra Ramada Encore İzmir önündeki finişe ulaşacaklar.

Top