You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Bursa’da İlk Günün Lideri Yağız Avcı

Bursa’da İlk Günün Lideri Yağız Avcı

yagiz avci 2015 yesil bursa rallisiYeşil Bursa Rallisi’nde ilk gün sona erdi. İşte ilk gün rekabetinden yansıyanlar!

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun üçüncü ve son asfalt rallisi olan Yeşil Bursa Rallisi bugün saat 13:00’da Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi önünde verilen start ile başladı. Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ve bu yıl 40. yaşını kutlayan yarışın ilk gününde büyük bir heyecan yaşandı.

Ford Fiesta S2000 ile yarışan Murat Bostancı birinci ve ikinci etabı önde kapatırken bu sezon Peugeot 207 S2000 ile yarışan dört kez Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı üçüncü etaptan itibaren hızını artırıp yarışta kontrolü ele geçirdi ve Firoz 1 etabını 13:47.0’lık derecesiyle birinci sırada tamamladı. Dördüncü etap olan Crowne Plaza 2 etabında da ilk sıradaki yerini kimseye kaptırmayan Avcı, son etabı da 13:58.0’lık derecesiyle birinci tamamlayarak Yeşil Bursa Rallisi’nde ilk günü lider kapatan pilot oldu.

yagiz avci 02Yağız Avcı Yeşil Bursa Rallisi öncesi verdiği bir röportajda günün en iddialı ismi olacağının ilk sinyallerini şöyle vermişti:

“Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ve son asfalt rallisi için Bursa’da olacağız. İlk iki yarış iyi bir mücadele verdik ve 207 S2000′i de daha iyi tanımaya başladık. Çanakkale öncesi test yapma fırsatımız olmamıştı ve yarış içerisinde bazı şeyler denedik. Bursa öncesi ise kısa bir test imkanımız olacak ve bu da otomobille biraz daha zaman geçirmek demek oluyor ki, bu önemli bir faktör. Ekip olarak yine elimizden geleni yapıp bu sefer en üst basamakta olmak istiyoruz. ”

Yeşil Bursa Rallisi’nde Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisinin ardından genel klasmanda günün ikincisi Ford Fiesta S2000 ile yarışan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibi olurken, üçüncülüğü elde eden ekip ise Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi oldu.

2015 yesil bursa rallisiYarın saat 09:00’da tekrar direksiyon başına geçecek olan yarışçılar, Crowne Plaza, Firoz, Delice etaplarını katettikten sonra 12:40’ta servis alanında araçlarının ikmal ve bakımlarını yaptıracaklar. Daha sonra aynı üç özel etabı bir kez daha geçmek üzere Keles istikametine yönelecek olan sporcular, 17:00 itibariyle Crowne Plaza Bursa önündeki finiş podyumunda günü sonlandıracaklar.

Top