You are here
Home > MOTORSPORT > GT Academy Mezunları LeMans’da

GT Academy Mezunları LeMans’da

GT Academy organizasyonuna katılarak profesyonel yarışçı olan Jann Mardenborough, Lucas Ordonez ve Mark Shulzhitskiy, dünyanın en prestijli motor sporu organizasyonu olan Le Mans 24 Saat Yarışı’nda piste çıkacak.

GT_Academy_1Sanal dünyadan Nissan için gerçek yarış pilotu arayan GT Academy’nin daha önceki üç şampiyonu, 13 Haziran Cumartesi saat 16.00’da gerçekleştirilecek Le Mans 24 Saat Yarışı’nda hayatlarının en büyük organizasyonuna çıkacak. Yıldız yarışçıların sahne aldığı yarışta, ilk GT Academy şampiyonu İspanyol Lucas Ordonez, 2011 GT Academy şampiyonu İngiliz Jann Mardenborough ve GT Academy Rusya’nın ilk şampiyonu Mark Shulzhitsky de yer alıyor.

Nissan’ın yarış kadrosunda bu üç GT Academy mezunuyla birlikte, aralarında Formula 1 ve diğer motor sporlarından gelenlerin de olduğu dokuz pilot bulunuyor. Kadroda yer alan yarış pilotları, üçerli gruplar halinde üç Nissan GT-R LM NISMO’nun direksiyonunun başına geçecek. Nissan GT-R LM NISMO, arkadan motorlu ve arkadan itişli yarış otomobillerinin domine ettiği Le Mans 24 Saat sahnesinde önden çekiş ve önden motor yerleşimiyle yenilikçi ve radikal yarış otomobili olarak dikkat çekiyor.

2011 GT Academy Şampiyonu olan 24 yaşındaki Jan Mardenborough 23 numaralı GT-R LM NISMO’yu daha önce Fomula 1’de yarışmış olan Max Chilton ve otomobil yarışlarının yıldız ismi Olivier Pla ile paylaşacak. 2008 yılında yapılan ilk GT Academy’nin şampiyonu olan 30 yaşındaki Lucas Ordonez ile GT Academy Rusya’nın ilk şampiyonu 25 yaşındaki Mark Shulzhitsky ise 21 numaralı GT-R LM NISMO’da Super GT Şampiyonu Tsugio Matsuda ile birlikte görev yapacaklar.

Nissan’ın global motor sporları direktörü Darren Cox, yarışa katılan sürücülerin çoğu için Le Mans 24 Saat’in bir zirve niteliği taşıdığını belirtirken, GT Academy mezunu Jann Mardenborough ise yarış hakkında, ”Nissan ile üç buçuk yıl yarıştıktan sonra Le Mans’ın en üst sınıfında yer alabilmek benim için inanılmaz bir olay” ifadelerini kullandı.

Hızlı virajlarının yarışmanın sonucuna etki ettiği 13,6 km uzunluğundaki Le Mans pistinde yarışçılar, 24 saat süren yarış boyunca 5000 km’ den fazla mesafe katediyorlar.

GT Academy 2015 Hakkında

GT Academy, Nissan ve PlayStation arasında kurulmuş, Gran Turismo 6 oyunun sanal dünyasından gerçek yarış pilotları çıkartmayı amaçlayan bir işbirliğidir. GT Academy’nin yedinci yılında artık Avrupa Grubu (Fransa, İtalya, İngiltere, Almanya, İspanya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti), Uluslararası Grup (Türkiye, Avustralya, Kuzey Afrika, Meksika, Amerika) ve Asya Grubu (Hindistan, Filipinler, Endonezya, Tayland ve Japonya) etapları bulunuyor.

GT Academy Türkiye’nin eleme turları Gran Turismo 6’nın PlayStation 3 için yapılmış ücretsiz güncellemeyle birlikte geliyor. Online ve Saha etkinlikleri üzerinden katılımcıların en hızlı tur zamanı için yarışması sonucunda finalist olanlar ulusal finallere katılma hakkını elde ediyor. Ulusal finaller oyuna sürüş, dayanıklılık ve medya konularında katkı sağlıyor.

Ulusal finallerden sonra heyecan, efsanevi yarış kampıyla devam ediyor. Organizasyonun bu bölümünde finallerden çıkan katılımcılar, alanında uzman jürinin ve eğitmenlerin gözetiminde Nissan’ın spor otomobilleriyle piste çıkarak ne kadar hızlı olduklarını gösteriyor. Her bir yarışın kazananları yoğun bir Sürücü Geliştirme Programı’na davet ediliyor. Yeterli gelişimi gösteren katılımcılar, uluslararası bir yarış lisansına sahip olup Nissan için profesyonel olarak yarışma şansını da yakalıyorlar. Nissan’ın seçkin Nismo sporcularından biri olmak da yine elde edilebilecek büyük şanslardan bir diğeri.

GT Academy’nin daha önceki şampiyonları bugün profesyonel birer yarış pilotu. Jann Mardenborough (İngiltere, 2011 şampiyonu) 2015 sezonunda Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda en üst kategori olan LM P1’de Nissan için ve Formula 1’in altyapısı olarak kabul edilen GP3’te de şampiyonluk elde etmiş Carlin takımında yarışıyor. Lucas Ordonez (İspanya, 2008 şampiyonu) de bu yıl Le Mans 24 Saat Yarışı’nda Mardenborough gibi bir Nissan GT-R LM NISMO LMP1’in direksiyonu başında olacak. GT Academy 2014’ün Avrupa Etabı Şampiyonu Gaetan Paletou ve Uluslararası Etabı Şampiyonu Ricardo Sanchez ise Blancpain Dayanıklılık Serileri’nde Nissan GT Academy Takımı RJN ile mücadele ediyor.

GT Academy 2015’ten haberler ve bilgiler ile tüm GT Academy sürücülerinin gelişimleri www.facebook.com/GTAcademy,www.twitter.com/GTAcademy, www.youtube.com/gtacademyeurope, www.flickr.com/photos/gtacademyeurope ve http://www.gran-turismo.com/tr/academy/2015/ gibi platformlarda takip edilebilir.

Top