You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız’dan Bursa’da Sezonun İlk Galibiyeti

Yağız’dan Bursa’da Sezonun İlk Galibiyeti

Yagiz Avci 2015 Yesil Bursa32015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ve son asfalt yarışı olan 40.Yeşil Bursa Rallisi, Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından 13-14 Haziran tarihlerinde organize edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Crowne Plaza Bursa, Toktaş Otomotiv Hankook ve Störer Kentvizyon tarafından desteklenen organizasyon aynı zamanda Türkiye Historic Rally Şampiyonası ile TOSFED Ralli Kupası’na da puan verdi.

13 Haziran Cumartesi günü saat 13:00′da Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi önünden verilecek start ile başlayan mücadelede, 26 ulusal, 11 historic ve 27 TOSFED Kupası olmak üzere toplam 64 ekip mücadele etti. 2 gün boyunca 140 kilometresi özel etap olmak üzere 503 kilometre boyunca kıran kırana mücadeleye sahne olan rallide ulusalda 20, historic’te 8 ve TOSFED Kupası’nda da 14 ekip finişe ulaşabildi.

Yagiz Avci 2015 Yesil Bursa2AVCI-GÜCENMEZ’DEN SEZONUN İLK GALİBİYETİ

Neo Motorspor takımından Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi, Castrol Ford Team Türkiye takımından geçtiğimiz yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin 36.7 saniye önünde birinciliği ile elde etti. Kariyerinde 4 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan Avcı, bu zaferle 2015 sezonundaki ilk birinciliğini kazanarak şampiyonadaki iddiasını sürdürdü. 11 özel etaptan oluşan zorlu rallide genel klasman üçüncülüğünü de yine Castrol Ford Team Türkiye takımından Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibi kazandı.

Yagiz Avci 2015 Yesil BursaU.N. RO-RO, Vetrina, Hursan ve Michelin desteğinde mücadele eden ve 2015 seoznundaki ilk galibiyetine Bursa’da ulaşan Avcı, yarışın ardından “Türkiye Ralli Şampiyonası’nın son asfalt rallisini Bursa’da yaptık ve bizim için çok iyi sonuçlandı. Bir önceki yarış olan Çanakkale’de çok iyi değildik ve Bursa öncesi yakaladığımız test fırsatı bu açıdan çok olumlu oldu. Yarış boyunca 207 S2000 ile uyumumuz çok iyiydi ve oldukça güven verdi. Co-pilotum Bahadır Gücenmez ve ben de bu yarışta çok daha iyi ritim yakaladık ve ufak tefek şeyler haricinde performansımızdan çok memnunduk. Neo Motorspor ekibi ve teknik ekibimiz Munaretto Sport da çok iyiydiler ve en ufak bir problem yaşamadık. Yer yer yağmur olması biraz tedirgin etse de bir hata yapmadık ve etaplar da oldukça zor ve hataya açıktı. Yarışın başından sonuna kadar tempomuz iyiydi ve sürekliliği yakalayabildik. İlk 3 yarışta hep iyi mücadeleler oldu ve herkes oldukça yakın. Sırada toprak ralliler var ve yine yüksek mücadeleli olacağı aşikar. Sponsorlarımıza, ekibimize ve çok önemli destekleriyle uzaktan yakından bizimle olan herkese çok teşekkür ederim. Herkese sezonun devamında başarılar dilerim, görüşmek üzere..” açıklamasını yaptı.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kuYhNvZJNpc[/youtube]

Top