You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > İsmet Toktaş’tan Kartepe’de Müthiş Performans

İsmet Toktaş’tan Kartepe’de Müthiş Performans

2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. yarışı olan İzmit Kartepe Tırmanma, 12 Temmuz Pazar günü Kartepe’ye çıkış yolu üzerindeki 6 km’lik asfalt parkurda 2 çıkış üzerinden koşuldu.

ismet-toktasRMK Mekatronik sponsorluğunda, Ülkü Motorsport adına mücadele eden İsmet Toktaş, aracının süspansiyon ve aktarma sisteminde yapılan revizyonlar ile antrenman ve yarış çıkışlarında kategorisinde 3.07:01 – 3.01:05’lik dereceleri ile kategorisinde günün en hızlı zamanlarına imza atarak günü kategorisinde 1. , genel klasmanda ise 2. olarak tamamladı.

Toktaş yarışın ardından “Yarış günü antrenmanları yağmur baskısı altında geride bıraksakta, önceki gün yağan yoğun yağmurun antrenman saatlerinde yağmaması yarışa daha iyi konsantre olmamızı sağladı. Süratli, dikkat isteyen, tuzak noktaları bulunan Kartepe parkurun yağmur şartları ile birleşmesi açıkçası benim tercih ettiğim bir seçenek değil. Yağmur altında ıslak parkurda kalmak için çaba sarfetmek yerine, kuru zeminin hız odaklı sürüşünü tercih ediyorum. Aracımızın beyin yazılımı, süspansiyon ve aktarma sistemlerinde yapılan iyileştirmeler, aracımızdan maksimum performans almamızı, kendimizin ve aracımızın performansını maksimuma taşımamızı sağladı.” açıklamasını yaptı.

İzmit Kartepe Tırmanma Yarışı’nın ardından lidere dokuz puan farkla üçüncü konumda bulunan İsmet Toktaş, 15 – 16 Ağustos tarihlerinde Ankara’da organize edilecek olan Ankara Tırmanma Yarışı ile şampiyonluk mücadelesini sürdürecek.

Top