You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > 2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası Karşıyaka’da Başladı

2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası Karşıyaka’da Başladı

HakanErtarman2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası, 26-27 Mart tarihlerinde İzmir Karşıyaka Yamanlar parkurunda düzenlenen Ege Otomobil Sporları Kulübü organizasyonu ile başladı…

2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ilk ayağı Karşıyaka Tırmanma Yarışı, 26-27 Mart tarihlerinde Karşıyaka Belediyesi katkılarıyla Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından düzenlendi.

26 Mart Cumartesi günü Karşıyaka Anayasa Meydanı’nda yapılacak olan idari ve teknik kontrollerle başlayan organizasyon, 27 Mart Pazar günü antrenman çıkışları ile devam etti. Karşıyaka Yamanlar Piknik alanından başlayan 6,50 kilometrelik parkurda 3 çıkış olarak koşulan yarışa Bursa, İzmir, Ankara, İstanbul ve Antalya illerinden 20 sporcu katıldı.

AyhanGermirliKategori 1’de geçen yılın şampiyonu Bursalı sporcu Burak Başlık Citroen Saxo VTS ile birinciliğe uzanırken, Fiat 131 ile Gerçek Sunman ikinci ve Fiat Palio ile Nuvit Karakaşlı üçüncülüğü kazanan isimler oldular. Bu kategoride Fiat Palio ile uzun yıllar sonra start alan eski tırmanma şampiyonu sporculardan Burak Sohtorik, mekanik arıza ile yarışı tamamlayamadı.

Kategori 2’de Bursalı bir diğer başarılı sporcu Hakan Ertarman Renault Clio Ragnotti ile zafere ulaşan isim oldu. Bu kategoride start alan Peugeot 106 GTI ile Mehmet Yeğen ve Fiat Punto S1600 ile Hakan Yuva mekanik arızalar nedeniyle finişe ulaşamadı.

Kategori 3’te de yine Bursa’dan bir isim Honda Civic Type-R EP3 ile İsmet Toktaş kategorisinin en hızlısı oldu. Geçen yılın şampiyonu Ankaralı Refik Bozkurt Renault Sport Clio ile günü ikinci sırada tamamlarken, benzer bir otomobiller İzmirli Erkan Yanıkoğlu mekanik arıza kurbanı olan sporcular arasına katıldı.

BurakBaslikBu sezon yarışacağı yeni otomobili Renault Clio R3 ile, ilk startını alan İzmirli sporcu Ayhan Germirli, 04:45.15’lik zamanı ile günün en hızlı çıkışını gerçekleştirdi ve aynı zamanda Kategori 4’te birinciliğe ulaştı. Yarışın tek kadın sporcusu Berna Şensoy VW Polo TDi ile ikinciliği kazanırken, geçen yılın Türkiye Şampiyonu Ümit Ülkü, üçüncü çıkışta Porsche 997’de meydana gelen mekanik arıza nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Organizasyon sonunda dereceye giren sporcular saat 18:30’da Karşıyaka Yamanlar Piknik Alanında düzenlenen ödül töreninde kupalarını organizasyon yetkililerinden aldılar.

Top