You are here
Home > MOTORSPORT > Kolotlar Uşak’ta Piste Çıkıyor

Kolotlar Uşak’ta Piste Çıkıyor

SuleymanKolot4 sezondur baba-oğul Türkiye Karting Şampiyonası’nda yarışan işadamı Süleyman Kolot ve 9 yaşındaki oğlu Ömer Asaf Kolot, bu hafta sonu piste çıkacak. 21 Ağustos Pazar günü Uşak Belediyesi Yarış Pisti’nde düzenlenecek olan Türkiye Karting Şampiyonası 5. yarışında podyumda yer almayı hedefleyen Kolot’lar şampiyonada kategorilerinde ikinci sırada yer alıyorlar.

Bu sezon Türkiye Şampiyonası haricinde Belçika Rotax Max Challenge ve Belçika BNL Karting Serisi yarışlarını da takip eden Ömer Asaf Kolot, Uşak’ta mini kategoriyi kazanarak yeniden şampiyona liderliğine yükselmeyi hedefliyor. Bu yıl milli sporcu olmaya hak kazanan başarılı sporcu, karting haricinde futbol da oynuyor.

Baba Süleyman Kolot da 32 yaş üzeri sporcuların katılımına açık Formula Master kategorisinde, geride kalan 4 yarışın ikisinde birinci ikisinde ise ikinci olarak, en yakın rakibinin sadece 7 puan gerisinde 199 puanla ikinci sırada yer alıyor. Aynı zamanda pist yarışlarına da katılan Süleyman Kolot’un hedefi, bu hafta bir kez daha kazanmak ve liderliği ele geçirmek…

Top