You are here
Home > MOTORSPORT > 2016 Formula 1 Gran Premio de Mexico

2016 Formula 1 Gran Premio de Mexico

Renault Sport Formula 1 Takımı, bugünkü Formula 1 Gran Premio de México’da 14. olmak için gerilerden güçlü ve stratejik bir atakla geldi. Jolyon P21’de başladı ve ilk turun sonunda güvenlik aracı eşliğinde bir pit stop yaptı. Bu da 70 tur boyunca Pirelli’nin orta yumuşaklıktaki lastiklerini kullandığı anlamına geliyor. Kevin Magnussen ise P14’te başladı ve stratejisini 1 yerine 2 kere pit stop yapacak şekilde değiştirdi. Son sınırlamada ise süper yumuşak lastikleri kullandı.

Kevin yarışa Pirelli’nin yumuşak lastikleri ile P14’te başladı. Orta yumuşaklıktaki lastik takımı için 12’nci turda durdu ve ardından süper yumuşak lastikler için 51’inci turda bir stop daha aldı.

Jolyon ise yarışa P21’de başladı ve Romain Grosjean’a ait olan pit lane’den boşalan yere geçerek bir pozisyon öne geçti. Jolyon ilk turun sonunda yeni süper yumuşak lastikleri yerine orta yumuşaklıktaki yeni lastik takımına geçmek için güvenlik aracı eşliğinde pit stop yaptı. Bu lastikleriyle de damalı bayrağı görene kadar devam etti.

Kevin Magnussen, #20, R.S.16-04: P14’te başladı P17’de bitirdi

“Geçen hafta sonu süper yumuşak lastikler konusundaki geç sınırlama bizim için iyi olmuştu, ancak bugün aynısı gerçekleşmedi. Kullandığımız lastiklerin hiç birinde ihtiyacımız olan atılımı yapamadık. Benim için sinir bozucu bir yarıştı. Kullandığım ilk yumuşak lastik takımı tahmin ettiğimiz gibi işe yaramadı; orta yumuşaklıktaki lastiklerle de durumu iyileştiremedik. Daha sonra da süper yumuşaklara geçerek strateji değiştirdik fakat artık çok gerilerde kalmıştık. Brezilya’da daha iyi bir yarış çıkarmayı ümit ediyoruz.”

Jolyon Palmer, #30, R.S.16-02: P21’de başladı P14’te bitirdi

“Geriden start alarak on dördüncü olmanın iyi olduğunu düşünüyorum; yani çok mutluyum! McLaren’dekilerle güzel mücadelelerimiz oldu; bu çok eğlenceliydi. Ve bir lastik takımıyla 70 tur atmak sanırım bir tür rekor… Çok zorlayıcıydı; ancak bitimde halen iyiydik. Rakiplerimizi geride tutmak için yeterince hızlıydık. Sonuçta bugünden çok memnunum.”

Fred Vasseur, Takım Müdürü

“Jolyon en agresif stratejilerimizi sergilediğimiz ortamda güçlü bir yarış çıkardı. Onu güvenlik aracı eşliğinde çok erken pit’e aldık. Aynı lastik takımıyla 70 tur attı ve bazı en yakın rakiplerimizin önünde yarışı bitirmek için çok tutarlıydı. Sağlam bir defans sergiledi diyebiliriz; özellikle de hem Jenson hem de Fernando’ya karşı. Onun için çok güçlü bir yarıştı. Kevin çok karmaşık bir yarış geçirdi; start’ta yeri iyiydi ama lastikler yüzünden zorluklar yaşadı. Aracı kontrol etmek ve yarışta neleri daha iyi yapabileceğimizi anlayabilmek üzere yarış analizi konusunda çok zaman harcayacağız. Brezilya’da her iki aracın da puan için mücadele etmesini istiyoruz.”

Top