You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Tırmanma Sezonu BOSSEK Orhangazi Tırmanma’yla Başladı

Tırmanma Sezonu BOSSEK Orhangazi Tırmanma’yla Başladı

Orhangazi’de Büyük Çekişme

2017 sezonunun ilk tırmanma yarışı, kısa adı BOSSEK olan Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından Orhangazi Belediyesi katkılarıyla 07 Mayıs Pazar günü Orhangazi Hamzalı yolunda organize edildi. 4 ayrı kategoride 8’i mahalli kategoride olmak üzere toplam 30 sporcu mücadele ettiği yarış. 5.25 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 3 çıkış koşuldu.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası ilk yarışına ev sahipliği yapan Hamzalı parkuru sporseverlerden büyük ilgi görürken, pazar sabahı antrenman çıkışları ile başlayan organizasyon, servis alanındaki ödül töreni ile son buldu.

En kalabalık katılıma sahne olan Kategori 1’de kısa bir aranın ardından direksiyon başına geçen Bursa’dan Engin Apaydın Citroen Saxo VTS ile birinciliğin sahibi olurken, Opel Corsa GSI ile İzmir’den Kaan Kara ikinci ve Fiat Palio ile Ankara’dan Ramazan Ekiz üçüncü oldular.

Kategori 2’de BC Vision Motorsport adına Renault Clio Ragnotti ile yarışan Bursa’dan Hakan Ertarman birinciliğe uzanırken, onu GP Garage My Team’ten Renault Clio R3 ile İzmir’den Murat Soyçopur ikinci ve yine BC Vision Motorsport’tan Opel Astra GSI ile İstanbul’dan Kemal Gamgam üçüncü olarak takip etti.

GP Garage My Team adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışa Antalya’dan katılan Okan Tanrıverdi‘nin ilk sırada yer aldığı Kategori 3’te, Fiat Palio ile İstanbul’dan Erdal Etyemez ikinciliği ve Peugeot 206 RC ile Sakarya’dan Yasin Güleç üçüncülüğü kazandılar.

İzmirli sporcuların podyumu domine etiği Kategori 4’te ise, Honda Civic Type-R EP3 ile Efe Albağlar birinciliğin sahibi olurken, prototip Opel Corsa GSI ile Cem Yudulmaz ikinci ve Renault Clio Sport ile Erkan Yanıkoğlu da üçüncü sırada yer aldılar.

02.56.32 zamanı ile günün en hızlı çıkışını kaydeden Cem Yudulmaz, son çıkışıta yoldan çıkarak zaman kaybetti ve kategorisinde birinciliği Albağlar’a kaptırdı.

Mahalli klasmanda ise Kategori 1’de Fiat Palio ile İlker Tecimoğlu, Kategori 2’de Fiat Palio ile Salih Uzunorman, Kategori 3’te Opel Astra GSI ile Burak Akın ve Kategori 4’te de Opel Astra G ile Seçkin Sert birincilikleri paylaşan sporcular oldular.

2017 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 27-28 Mayıs tarihlerinde Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından Afyon’da düzenlenecek olan Kocatepe Tırmanma Yarışı ile devam edecek.

Top