You are here
Home > WORLD > ERC > Castrol Ford Team Türkiye, Akropol Rallisi’nde

Castrol Ford Team Türkiye, Akropol Rallisi’nde

Castrol Ford Team Türkiye, Yunanistan’ın dünyaca ünlü Akropol Rallisi için vites büyüttü

Avrupa Ralli Şampiyonası 2016 sezonu iki çeker kategorisi şampiyonu olan Castrol Ford Team Türkiye, 2017 sezonunda ilk iki yarışı Atlantik Okyanusu adalarında gerçekleşen Azor ve Kanarya Adaları Rallisi’nden sonra Yunanistan’ın dünyaca ünlü Akropol Rallisi için gün sayıyor. 2017 sezonunun ilk iki yarışında 4.lüğe kadar yükselen Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa’nın en zorlu rallilerinden biri olarak gösterilen Yunanistan – Akropol Rallisi’ne 3 araçla katılacak.

Avrupa Ralli Şampiyonası 2017 sezonunda ilk iki yarışı başarıyla tamamlayıp, 4.lüğe kadar yükselen ve şampiyonadaki iddiasını sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, şampiyonanın 3.yarışı için takımın genç ekiplerinden Ümit Can Özdemir’in de katılımıyla Yunanistan’ın dünyaca ünlü Akropol Rallisi’nde başarı arayacak. Avrupa’nın en zorlu rallilerinden biri olarak gösterilen ve 2 gün sürecek olan Akropol Rallisi’nde ekipler, 229.8 km’lik 12’si özel etap olmak üzere toplamda 686.3 km’yi toprak zeminde geçerek takımlar şampiyonasındaki yerini güçlendirecek.

İlki 1952’de gerçekleşen Akropol Rallisi, ünlü toprak etaplarıyla yıllar boyu hem Dünya hem de Avrupa Ralli Şampiyonalarının vazgeçilmez yarışlarından biri oldu. 2016 sezonunda Castrol Ford Team Türkiye’nin 3 ekiple katıldığı yarışta Murat Bostancı, Fiesta R2T’si ile iki çeker kategorisinde kazanmayı başarmıştı.

Murat Bostancı: “Burada yarışmış olmanın verdiği avantajı kullanacağım”

Avrupa Ralli Şampiyonası 2016 sezonunda Akropol Rallisi’ni iki çeker sınıfında lider olarak tamamlayan Castrol Ford Team Türkiye takımının şampiyon pilotu Murat Bostancı, “Etapların karakteristiğinin Türkiye’ye yakın olması ve geçen sene burada yarışmış olmanın verdiği avantajı kullanmak istiyorum. Teknik olarak çok iyi hazırlandık, bu yarışta ilk defa Pirelli’nin bu tarz yarışlar için özel ürettiği XR sınıfı lastiklerini kullanacağız. Aracım Ford Fiesta R5’e güvenim tam. Yunanistan’dan takımımız için en iyi sonuçla döneceğimizi düşünüyor ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi inanıyorum” dedi.

Serdar Bostancı: “Genç ekiplerimize güvenimiz tam”

Avrupa Ralli Şampiyonası 2017 sezonunda takımlar klasmanında 4. sırada bulunan Castrol Ford Team Türkiye’nin takım direktörü Serdar Bostancı ise Akropol Rallisi ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Sezonun ilk iki yarışını yabancı olduğumuz Atlantik Okyanusu’nun iki ayrı takım adasında tamamladık. Şimdi daha alışık olduğumuz ve sevdiğimiz bir parkurda genç ekiplerimizle yarışacağız. Türkiye’ye benzer iklimi ve doğasıyla Yunanistan – Akropol Rallisi’nde bu kez çok daha iddialıyız”

Takımın diğer genç sürücüleri önden çekişli 1.0 Ecoboost Fiesta R2T ile Buğra Banaz & Burak Erdener ile Ümit Can Özdemir & Batuhan Memişyazıcı ikilileri Castrol Ford Team Türkiye’nin takımlar şampiyonasındaki iddiasını güçlendirmek için Yunanistan’da start alacaklar. İki ayağı geride kalan Avrupa Ralli Şampiyonası’nda Yunanistan – Akropol Rallisi öncesi puan durumu ise şöyle;

Puan Durumu
1. Opel Junior Team – Almanya 69
2. Sports Racing Technologies – Letonya 41
3. Peugeot Rally Academy – İspanya 39
4. Castrol Ford Team Türkiye – Türkiye 28
5. ACCR Czech Team – Çek Cumhuriyeti 28
6. Russian Motorsport Performance – Rusya 25
7. Lotos Rally Team – Polonya 20
8. ADAC Opel Rally Junior Team 18
9. RMC Motorsport – İspanya 16
10. Auto Laca Competicion – İspanya 15

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ig6mBT8YA5c&t=332s[/youtube]

Top