You are here
Home > MOTORSPORT > Pist Heyecanı Yunanistan Serres’e Taşındı

Pist Heyecanı Yunanistan Serres’e Taşındı

2017 Türkiye Pist Şampiyonası 2.ayağı, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından 05-06 Ağustos tarihlerinde Yunanistan Serres Yarış Pisti’nde düzenlendi. Aynı zamanda Opel Corsa OPC Cup ikinci yarışlarına da ev sahipliği yapan hafta sonunda, 2 gün boyunca 4 ayrı yarış koşuldu.

Maxi grup her iki yarışında da Ülkü Motorsport adına Nissan Skyline GT-R 35 Nismo ile yarışan Ümit Ülkü birinciliklerin sahibi oldu. Ülkü aynı zamanda 1.14:904’lük zamanıyla Serres pistinin yeni tur rekoruna da imza attı. Muhammed Ali Ülkü‘nün mekanik problemlerle tamamlayamadığı yarışlar sonunda BC Vision Motorsport adına Porsche 997 GT3 ile İsmet Toktaş her iki yarışı da maxi grup ikincisi olarak tamamlayan sporcu oldu.

Süper grup ilk yarışında BMW 320 SI ile 18 yaşındaki Borusan Otomotiv Motorsport pilotu Ali Türkkan birinci, Ebam Gedik Motorsport adına BMW 320 SI ile Yağız Gedik ikinci ve Toksport WRT adına Seat Leon TCR ile Çağlayan Çelik de üçüncü olarak finiş gördüler. Pazar günü koşulan ikinci yarışta; Ali Türkkan lider durumdayken 12. turunda patlayan lastiği nedeniyle pite girdi ve 3 sıra kaybetti. 17 tur sonunda birinciliği Yağız Gedik ikinciliği Çağlayan Çelik kazanırken, üçüncülüğü de Honda Civic Type-R ile Ülkü Motorsport pilotu Hakan Mete Kutay elde etti.

14 sporcunun mücadele ettiği Opel Corsa OPC Cup ilk yarışında birinci Alkan Güven, ikinci Ali Başakıncı ve üçüncü de Galip Atar olurken, ikinci yarış Ekrem Vardar, Ali Başakıncı ve Alkan Güven sıramalasıyla sona erdi.

Ayrıca organizasyonun ilk günü sonunda, Türkiye Pist Şampiyonası’na katılan sporcular ve takım yöneticileri ile, TOSFED Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı ve TOSFED Sportif Kurul üyelerinin katılımıyla bir çalıştay düzenlendi. Oldukça verimli geçen ve tüm katılımcıların görüşlerini paylaştığı toplantıda, Intercity Istanbul Park pistinde yapılması planlanan yarışların iptalleri değerlendirildi ve 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Pist Şampiyonası üçüncü ayağının hangi pistte olacağının ilerleyen günlerde açıklanması kararlaştırıldı.

Top