You are here
Home > AUTO TR > OPEL’LE KIŞIN KEYFİNİ ÇIKARIN

OPEL’LE KIŞIN KEYFİNİ ÇIKARIN

Gecelerin uzayıp, yol şartlarının zorlaşmaya başladığı bu günlerde kış hazırlıklarına başlamanın tam sırası. Opel’in sunduğu Adaptif dört çeker, IntelliLux LED® farlar ve ısıtmalı direksiyon simidi gibi güvenlik ve konfor özellikleri ile kışın sürüş yapmak artık daha keyifli.

Doğru lastikler ve akıllı çekiş sistemleri ile yola tutunun

Kış lastikleri tartışmasız şekilde kış yol şartlarında daha iyi yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sunuyor. Kullanılan kış lastiğinin 4-5 milimetrelik diş derinliği olmalı ve lastikler altı yıldan fazla kullanılmamalı.

Kaygan yollarda doğru lastikler kadar doğru çekiş sistemlerine sahip olmak da önem taşıyor. Opel müşterilerine, IntelliGrip akıllı çekiş kontrol sisteminden, tork vektörleme özellikli dört çekere çeşitli akıllı sistemler sunuyor. Yeni Grandland X’te sunulan IntelliGrip’te sürücü aralarında kar ve çamur da bulunan beş sürüş modundan birini seçebiliyor.

IntelliGrip ön tekerleklerdeki tork dağılımını ayarlıyor ve gerektiğinde kaymaya izin verip, gaz pedalı ayarlarını değiştiriyor. Otomatik şanzıman ile birlikte alındığında IntelliGrip vites değişim noktalarını seçilen sürüş moduna göre optimize ediyor, böylece sürüş güvenliği ve konforu artıyor.

Alternatif olarak müşteriler kaygan zeminlerde güvenli sürüş için dört çeker seçeneğini de tercih edebilirler. Opel Mokka X’in adaptif dört çeker sistemi çamur, kar ve buzda torku ön ve arka akslar arasında anlık olarak dağıtarak maksimum çekiş sağlıyor. Sistem, günlük sürüşte ekonomik şekilde önden çekişli bir araç gibi davranırken, dört çeker sistemi yol şartlarına uyum sağlayacak şekilde otomatik devreye giriyor.

En üst seviye performans ve verimlilik için, yeni Insignia tork vektörleme özellikli dört çeker sistemi kullanıyor. Virajları alırken, dış tekerleklere daha yüksek tork aktarılıyor ve böylece daha keskin dönüş performansı sağlanıyor.

IntelliLux LED® Matrix farlar ile geceyi gündüze çevirin

Zorlayıcı kış şartlarına uzun geceler eşlik ediyor. Opel’in buna duruma da çaresi hazır. Full LED adaptif far (Mokka X, Crossland X, Grandland X) ve IntelliLux LED Matrix far (Insignia, Astra) sistemleri zor koşullarda optimum aydınlatma sağlıyor. Birbirinden bağımsız LED aydınlatma hücrelerinden oluşan IntelliLux LED Matrix sistemi, çevre koşullarını algılıyor ve gerekli hücreleri açıp kapatarak her durumda en iyi aydınlatmayı sağlıyor.

Sıcak ve konforlu: Opel’den ısıtma seçenekleri

Opel araçlarında kış paketlerini tercih eden müşteriler ise kış boyunca konforundan ödün vermiyor. Bu pakette sunulan ısıtmalı direksiyon simidi bir dakikadan kısa sürede ısınıyor. Benzer şekilde koltuk ısıtma seçeneği de Opel’in AGR sertifikalı ergonomik koltularına ek konfor sağlıyor. Astra ve yeni Insignia modellerinde ısıtmalı koltuklar arka tarafta seyahat eden yolculara da sunuluyor.

  • Kaygan zeminde güçlü tutunma: Adaptif dört çeker ve tork vektörleme
  • Gündüz gibi aydınlık: IntelliLux LED ve full LED farlar
  • Sıcak ve konforlu: Direksiyon simidi ve ön-arka koltuklara ısıtma

Top