You are here
Home > MOTORSPORT > V1 CHALLENGE 2017 KUPASI ALİ TÜRKKAN’IN

V1 CHALLENGE 2017 KUPASI ALİ TÜRKKAN’IN

V1 Challenge’da 6 ayak ve 12 yarıştan oluşan 2017 sezonunun şampiyonu TOSFED desteğiyle yarışan genç pilot Ali Türkkan oldu. İzmit Körfez Pisti’nde organize edilen son yarışın ardından geçen yılın şampiyonu Burak Çukurova sezonu ikinci olarak tamamlarken Çağlayan Çelik ise genel klasmanda üçüncü sırada yer aldı.

Rekabetçi formatı ile Türkiye’nin en heyecanlı yarışlarına sahne olan V1 Challenge’ın İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleşen son ayağında yine muhteşem bir mücadele yaşandı. Sezon şampiyonu Ali Türkkan, günün her iki yarışını da kazanırken ikincilik ve üçüncülük el değiştirdi. Bu yılın en hızlı parkuru olarak öne çıkan Körfez’deki ilk yarışı Emir Ay ikinci ve Hüseyin Çetmen üçüncü olarak tamamladı. İlk 12 pilotun ters sıralama ile start aldığı 12 turluk ikinci yarışta ise Kamil Çat ikinci olurken Kadir Akça üçüncü sırada finiş gördü.

İzmir, Aydın ve Kocaeli olmak üzere 3 farklı ilde toplam 5 farklı parkurda koşulan V1 Challenge 2017’de 21 pilot mücadele etti. Kıyasıya rekabetin yaşandığı gençler kategorisini Ali Türkkan lider olarak tamamlarken Çağlayan Çelik ikinci ve Hüseyin Çetmen üçüncü oldu. Son iki yıldır İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından başarıyla organize edilmekte olan Türkiye’nin ilk ve tek yerli yarış serisi V1 Challenge, aralıksız olarak düzenlenen 7. sezonunu tamamladı. Power FM, Fakir, Saygılı Rulman ve TRT Spor’un destekleriyle gerçekleşen V1 Challenge 2017’de dereceye giren pilotlara toplam 102.000 TL para ödülü dağıtıldı.

İzmit Körfez Pisti’ndeki final yarışları 12 Aralık Salı günü saat 17:15’de TRT Spor ekranlarında yer alacak.

Top