You are here
Home > MOTORSPORT > TÜRKKAN VE GEDİK İNGİLTERE’DE TECRÜBE KAZANDI

TÜRKKAN VE GEDİK İNGİLTERE’DE TECRÜBE KAZANDI

Geçtiğimiz hafta sonu Borusan Otomotiv Motorsport, 24 takımın, 46 otomobil, 97  sporcu ve 17 farklı marka otomobil ile mücadele ettiği Avrupa’nın en zorlu şampiyonalarından olan GT4 European Series’in ikinci ayak yarışları için İngiltere’nin ünlü Brands Hatch pistindeydi.

Bu seride ülkemizi temsil eden ilk takım olan Borusan Otomotiv Motorsport’un genç sporcuları Ali Türkkan ve Yağız Gedik, Brands Hatch pisti ile antrenman turlarında tanıştılar. Genç temsilcilerimiz, sıralama seanslarında yaklaşık 1 saniye içinde 15 otomobilin yer aldığı kıran kırana rekabet ortamında, genel klasmanda ilk yarış için 25., ikinci yarış için 29. sıraya yerleştiler.

Pazar günü, olaylı ve sert mücadele içinde geçen, Ali Türkkan’ın start aldığı ilk  yarışta, Borusan Otomotiv Motorsport, pilotlarının hatasız performansı sayesinde 12. sıraya kadar yükseldi. Pit stop sırasında gerçekleşen küçük bir hata takıma 20 saniye cezaya mal oldu ve resmi sonuçlarda ekip 28. sırada yer aldı.

Hafta sonunun ikinci yarışı pazar akşamüstü gerçekleşti. 29. sırada start alan Yağız Gedik, iyi bir başlangıç yaparak yarışın üçüncü dakikasında 22. sıraya, beşinci dakikasında 20. sıraya yükselmeyi başardı. Temposunu başarıyla sürdüren Yağız, pit stopa 18. sırada iken girdi. Otomobili devralan Ali de takım arkadaşı gibi başarılı ve yükselen bir grafik sergiledi ve 12. sırada finiş gördü.

GT4 European Series’de sezonun 3.yarışı 23-24 Haziran tarihlerinde İtalya’nın Misano pistinde koşulacak.

Top