You are here
Home > MOTORSPORT > TOSFED YILDIZINI ARIYOR ELEMELERİ TEMMUZ’DA

TOSFED YILDIZINI ARIYOR ELEMELERİ TEMMUZ’DA

Türk otomobil sporları tarihinde düzenlenen ilk yetenek keşfetme projesi olan ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ 2018 yılında ikinci kez düzenleniyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından FIAT sponsorluğunda gerçekleştirilen yeteneğine ve kendine inanan tüm gençlerin katılımına açık projeye bu sene 14’ü kadın olmak üzere 263 başvuru gerçekleşti.

Başvuran tüm adaylar TOSFED Körfez Yarış Pisti‘nde gerçekleştirilecek olan elemelerde, özel olarak hazırlanmış Fiat Egea yarış otomobillerinin direksiyonuna geçerek zamana karşı mücadele edecekler. 18-19-20 ve 21 Temmuz olmak üzere 4 gün üzerinden yapılacak elemeler sonucunda, her günün en hızlı ilk 10 ismi ile en hızlı 5 kadın sürücü finallere hak kazanacak.

Eğitimler ve final elemeleri ise 28-30 Eylül 2018 tarihlerinde yine Körfez Yarış Pisti’nde Türkiye Pist Şampiyonası 4. Ayak yarışlarıile birlikte yapılacak. Şampiyon pilotlardan teorik ve pratik eğitimler alacak olan 45 aday arasından, final elemeleri sonunda belirlenecek 10 erkek 2 kadın sürücü, hiçbir bedel ödemeden Fiat Egea yarış otomobilleriyle farklı 4 yarışlık seride yarışma imkanı bulacak…

Adayların elemlerdeki gün dağılımları aşağıdaki şekilde olacak…

Top