You are here
Home > MOTORSPORT > MERCEDES-AMG PETRONAS KANADA’DA DÖRTLEME PEŞİNDE

MERCEDES-AMG PETRONAS KANADA’DA DÖRTLEME PEŞİNDE

  • 2018 Formula 1 sezonunun yedinci yarışı olan Kanada Grand Prix’i bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başlıyor.
  • Kanada’da son üç yarışın hepsini kazanan ve geçen sene ise duble yapan Mercedes-AMG Petronas, bu üstünlüğünü devam ettirmek istiyor. Gilles-Villeneuve Pisti’nde son üç yarışta da podyumun ilk sırsına çıkan Lewis Hamilton hem serisini hem de şampiyona liderliğini sürdürmeye çalışacak, Valtteri Bottas ise birincilik için piste çıkacak.

Formula 1’de 2018’nin yedinci yarışı olan Kanada Grand Prix’i heyecanı bugün (Cuma) başlıyor. Toplam 70 turdan oluşan, 305.270 km’lik yarışa Mercedes AMG Petronas, üst üste 4 zafer için geliyor. Gilles-Villeneuve Pisti’nde bugünkü antrenman turlarıyla başlayacak hafta sonunda Lewis Hamilton, hem Montreal’deki birincilik serisini 4 yarışa taşımak hem de şampiyona liderliğini sürdürmek için mücadele edecek. Valtteri Bottas ise podyumun en üst basamağında yer almak için piste çıkacak.

Kanada Grand Prix’i öncesinde Mercedes-AMG Petronas 178 puanla markalar sıralamasında ilk basamakta yer alırken, Hamilton, 110 puanla pilotlar sıralamasında lider, Bottas ise 68 puanla aynı sıralamada dördüncülüğü elinde tutuyor.

Monaco’da iki pilotun etkili finişleriyle zararı sınırladıklarını dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff  “Aslında bu yarışta üçüncü en hızlı araçtık, bu açıdan bakılınca aldığımız sonuç her ne kadar tatmin edici olsa da biz “zararı sınırlandırma” terimini bu sene çok sık kullanmak istemiyoruz. Montreal, neredeyse her zaman heyecanlı yarışlar vadeden bir pisttir. Geçişlerin nispeten kolay, hızın yüksek olduğu ve araçların limitlerini zorladıkları bir pist. Beton duvarları ise her hatayı çok maalesef sert bir şekilde cezalandırabiliyor. Geçmiş yıllarda Mercedes olarak Montreal’de iyi performans gösterdik, hatta bu pist Lewis Hamilton’un en başarılı olduğu pistlerden biriydi. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi, geçmiş yıllardaki başarı bu yılki başarıyı garanti altına alamaz. Bu hafta sonu zirveye çıkmak istiyorsak, HyperSoft da dahil olmak üzere tüm lastik bileşenlerinden en iyi şekilde yararlanmalıyız. Tüm bunlarla birlikte Kanada GP’i yolun üçte birini tamamladığımız anlamına geliyor, ilk 6 yarışa baktığımızda hem pilotlar hem de markalar sıralamasında geçen seneye göre daha kuvvetliyiz. Ama biliyoruz ki önümüzde her yarışı kazanmak isteyen Ferrari ve Red Bull var, bu nedenle rahatlama şansımız yok. Bu hafta sonu da çok yakın bir mücadele bizi bekliyor, bu çekişmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Kanada Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

8 Haziran 2018 Cuma;

  • 00- 18.30 1. Antrenman Turu
  • 00- 22.30 2. Antrenman Turu 

9 Haziran 2018 Cumartesi;

  • 18:00- 19:00 Antrenman Turu
  • 21:00- 22:00 Sıralama Turları 

10 Haziran 2018 Pazar;

  • 21:10 Kanada Grand Prix
Top