You are here
Home > MOTORSPORT > BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORT İTALYA’DAN PUANLA DÖNDÜ

BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORT İTALYA’DAN PUANLA DÖNDÜ

Genç pilotlar Ali Türkkan ve Yağız Gedik ile GT4 European Series’i takip eden takım, Misano Marco Simoncelli Pisti’ndeki üçüncü ayak yarışlarını tamamladı. İtalya’nın Adriyatik sahilinde bulunan ünlü Misano Marco Simoncelli Pist’i, geçtiğimiz hafta Borusan Otomotiv Motorsport’un, 24 takım, 44 otomobil, 97 sporcu ve 17 farklı marka arasında, Türkiye’yi temsil eden tek takım olarak takip etmekte olduğu GT4 European Series üçüncü ayak 5. ve 6. yarışlarına sahne oldu.

Tecrübeli sporcularının daha önce şampiyonluk kazanmış oldukları 3H Endurance Champions Cup’tan podyumunun en üst basamağını tanıdıkları pistte, bu sefer genç pilotlar Ali Türkkan ve Yağız Gedik yarıştı.

Cuma günü şiddetli yağmur altında gerçekleşen zorlu test seanslarında pistteki en iyi BMW olarak dikkat çeken sporcularımız, sıralama turları sonuçlarına göre ilk yarışta 37., ikinci yarışta ise 18. sıradan start almaya hak kazandı.

İlk yarışta Yağız Gedik ile start alan Borusan Otomotiv Motorsport takımı, yarış başından itibaren tutturduğu hızlı tempo ile pit stopa 22. sıraya yükselmiş olarak ulaştı. Otomobili devralan Ali Türkkan da başarılı grafiği devam ettirerek genel kasmanda13., Silver grupta ise 7. olarak finiş gördü. Takım böylelikle 6 puanı daha hanesine yazdırmış oldu.

İkinci yarışta 18. sıradan start alan ekip yarış içinde 8. sıraya kadar yükselmiş olmasına rağmen yarış içinde 2 kere pitten geçmek zorunda kalarak finişe 23. sırada ulaştı.

Borusan Otomotiv Motorsport ekibi şimdiden 20-22 Temmuz tarihlerinde Belçika – Spa Franchorchamps’te gerçekleşecek olan dördüncü ayak yarışlarına hazırlanmaya başladı.

Yarış sonrasında takım sorumlusu İbrahim Okyay, ‘Borusan Otomotiv Motorsport olarak, Shell’in kullanıcılara en iyi performansı sunmak amacıyla Dynaflex Teknolojisi ie ürettiği Shell V-Power yakıtlarını ve Shell Pureplus Teknolojisi ile doğal gazdan üretilen Shell Helix Ultra motor yağlarını tercih ediyoruz.’ dedi.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan Borusan Otomotiv Motorsport’un diğer sponsorları, Shell, Borusan Lojistik, Glasurit, Sofra Grup, Özüaydın, Cesan, Securitas ve Technogym’dir.

[youtube]https://youtu.be/RDH4PfOH-Mc[/youtube]

Top