You are here
Home > MOTORSPORT > MERCEDES-AMG PETRONAS VE HAMİLTON GELENEĞİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

MERCEDES-AMG PETRONAS VE HAMİLTON GELENEĞİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

2018 Formula 1 sezonunun 14. yarışı olan İtalya Grand Prix’i bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başladı. İtalya’da düzenlenen son 4 yarışı da kazanan Mercedes-AMG Petronas, geleneğini sürdürmek istiyor. İtalya’da son 6 yarışta 4 kez mutlu sona ulaşan Lewis Hamilton bir kez daha zafer elde edip liderliğini korumaya çalışacak. Valtteri Bottas ise sezonun ilk birinciliği için mücadele edecek.

Formula 1’de 2018’in 14. yarışı olan İtalya Grand Prix’i heyecanı bugün (Cuma) başladı. Toplam 53 turdan oluşan, 306,72 km’lik yarışa Mercedes AMG Petronas, son 4 yıldaki üstünlüğü korumak için geliyor. İtalya’da son 6 yarışta 4 kez mutlu sona ulaşan Lewis Hamilton, geleneği sürdürerek şampiyona liderliğini korumak istiyor. Valtteri Bottas ise bu sezon ilk birinciliğini elde etmek için mücadele edecek.
İtalya Grand Prix’i öncesinde Mercedes-AMG Petronas 375 puanla markalar sıralamasında liderlik koltuğunu elinde tutarken, Hamilton da 231 puanla pilotlar sıralamasında ilk basamakta, Bottas ise 144 puanla aynı sıralamada dördüncü sırada yer alıyor.

Yaz arasından bekledikleri gibi geri dönemediklerini dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff, “Spa’daki yarış gösterdi ki hem hız hem de lastik yönetimi olarak Ferrari bizden önde yer aldı. Ancak günün sonunda madalyonun olumlu yüzünü de görmemiz gerekir. Spa’dan evimize dönerken Ferrari’den daha fazla puan topladık. Şurası da kesin ki, rakiplerimizden daha fazla puan toplamaya devam etmek için biraz daha iyi performans sergilememiz gerekiyor. Biz yarış yarış bakıp aracımızı geliştirmeye devam etmeye çalışıyoruz ve artık Monza’daki yarışa odaklanıyoruz. Geçen sene burada duble yapmayı başarmıştık, bu sene bunu gerçekleştirmek kolay olmayacak. Ferrari düzlüklerde gerçekten çok hızlı ki bu Monza gibi pistlerde büyük avantaj sağlar. Ancak biz tabii ki elimizden gelen ne varsa hepsini zafer için pistte dökeceğiz” dedi.

İtalya Grand Prix ayrıntılı programı (Türkiye saati ile)

1 Eylül 2018 Cumartesi;
• 13:00 – 14:00 3. Antrenman Turu
• 16:00 – 17:00 Sıralama Turları

2 Eylül 2018 Pazar;
• 16:10 İtalya Grand Prix

Top