You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > ENGİN APAYDIN SEZONU PODYUMDA AÇTI

ENGİN APAYDIN SEZONU PODYUMDA AÇTI

2019 sezonunun ilk tırmanma yarışı, kısa adı EOSK olan Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından 24 Mart Pazar günü Manisa Demirci yolunda organize edildi. 4 ayrı ulusal kategoride ve 4’ü mahalli kategoride olmak üzere toplam 26 sporcunun mücadelesine sahne olan yarışta üç çıkışta da kategori 2’nin en iyi zamanlarına imza atan Apaydın, genel klasman 2.’liği derecesi ile de dikkat çekti.

HANKOOK lastiklerinin desteğinde yarışan Bursa’lı pilot, 3 çıkış olarak gerçekleştirilen yarışta sırasıyla 3.59.97, 3.56.85 ve 4.03.59 dereceleri ile sezonun ilk yarışından beklediği sonuçla ayrılmanın mutluluğunu yaşadı.

Yarışın ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Apaydın, “Geçtiğmiz sene yalnızca evimizdeki ayağa katılarak bir sene ara verdiğimiz Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda olan mücadelemize 2019 sezonunda yeniden start verdik. Teknik yapısıyla beğenimizi kazanan Demirci’nin uçurumlu parkurunda mıcır sebebiyle her an risk altında yarışmak durumunda kaldık. Etabın son bölümünde yer alan uzun düzlük aracımıza uygun olmadığı için değerli zamanlar kaybetsekte, Demirci parkurundan limitleri dahilinde yüksek bir tempoda gitmeye çalışarak kategori 2 birincisi ve genel klasman ikincisi olarak yarışı tamamladık.” dedi.

Engin Apaydın, Tırmanma Şampiyonası’ndaki mücadelesine, 04-05 Mayıs tarihlerinde İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından Şile’de organize edilecek olan İSOK Tırmanma Yarışı ile devam edecek.

Top