You are here
Home > MOTORSPORT > İSTANBUL RALLİSİ’NDE BÜYÜK ÇEKİŞME

İSTANBUL RALLİSİ’NDE BÜYÜK ÇEKİŞME

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından 06-07 Temmuz tarihlerinde organize edilen ve 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4. yarışı İTO 40.İstanbul Rallisi, Murat Bostancı’nın birinciliği ile sonuçlandı.

Bostancı bu birinciliğin ardından Türkiye Ralli Şampiyonası‘ndaki liderliklerini sürdürürken, yarışın ikinciliğini BC Vision Motorsport takımından Skoda Fabia R5 ile Burak Çukurova-Vedat Bostancı, üçüncülüğünü de yine aynı takımdan Deniz Fahri-Bahadır Gücenmez ekibi kazandı.

Şile ilçesine bağlı Ballıca, Göçbeyli, Oruçoğlu ve Bıçkıdere çevresindeki 238,73 kilometrelik toprak parkurda koşulan rallide Sınıf N birinciliği Mitsubishi Lancer EVO IX ile ferdi olarak yarışan Uğur Soylu-Mehmet Köleoğlu ekibi elde etti. İki çeker klasmanı ve Sınıf 3 birincisi Fiat Motorsporları adına Fiat Egea 1.4 T-Jet ile yarışan Fatih Kara-Bilge Ayan ikilisi olurken, Genç pilotlar klasmanı ile Sınıf 4 birinciliğini Castrol Ford Team Türkiye takımından Emre Hasbay-Batuhan Memişyazıcı ve Sınıf 5 birinciliğini ise Ford Fiesta R1 ile Hakan Kerci-Soner Çevik kazandılar.

35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık historic kategorisini Parkur Racing takımından 1976 model Ford Escort MK2 ile Engin Kap-Oytun Albayrak elde ederken, benzer bir otomobille Castrol Ford Team Türkiye takımından Kemal Gamgam-Orkun Demir ikinci ve VW Golf GTI ile Nüvit Karakaşlı-Enez Al üçüncü oldular.

 Zafer Vatansever Ralli Kupası klasmanında ise, genel klasman ve kategori 4 birinciliğine ulaşan ekip Ford Fiesta ST ile Özcan Söke-Barkın Şahin olurken, Citroen C2 ile İlhan Mutluay-Cumhur Önder genel klasmanda ikinci kategori 2’de birinci ve Suzuki Baleno ile Hakan-Havva Gürel çifti de genel klasmanda üçüncü kategori 1’de birinci sırada finiş gördüler. Bu klasmanda kategori 3 birinciliğini ise Ford Fiesta ST ile Levent Şapçılar-Deniz Gümüş elde etti.

2019 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. ayağı Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 12-15 Eylül tarihlerinde Marmaris ve çevresinde düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası’na dahil Türkiye Rallisi olacak.

Top