You are here
Home > MOTORSPORT > MELİKGAZİ’DE FAVORILER KAZANDI

MELİKGAZİ’DE FAVORILER KAZANDI

AVIS 2021 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 3. Ayağı olan Melikgazi Tırmanma Yarışı, 28-29 Ağustos tarihlerinde Tavlusun-Talas arasında belirlenen 5 kilometre uzunluğundaki parkurda organize edildi. Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından Melikgazi Belediyesi katkılarıyla düzenlenen organizasyon 28 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilen start seremonisi ile başladı.

4 ayrı kategoride 23 sporcunun mücadele ettiği ve kalabalık bir seyirci kitlesi tarafından takip edilen yarış 3 çıkış üzerinden gerçekleştirildi. 12 sporcunun tamamlayabildiği yarış, Melikgazi Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu‘nun ev sahipliğinde Melikgazi Belediyesi önünde düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

Kategori 1’de Bursalı sporcu Taner Oruç Citroen Saxo VTS ile birinciliği elde ederken, ikinciliği Peugeot 106 GTI ile Orçun Kuşçu ve üçüncülüğü de Nissan Micra ile kadın sporcu Özlem Uludağ Gülcan kazandı. Kategori 2’de Tok Sport WRT adına Ford Fiesta R2 ile Ankaralı sporcu Nebil Erbil zafere ulaşırken, GP Garage My Team adına Peugeot 208 R2 ile Ateş Berberoğlu ikinciliği ve Fiat Palio ile kadın pilot Sevcan Sağıroğlu da üçüncülüğü kazanan isimler oldular.

Kategori 3’te Refik Bozkurt Renault Clio Sport ile en hızlı isim olurken, aynı zamanda da 03:27,01 ile ‘en iyi zaman’ ödülünün de sahibi oldu. Fiat Palio Kit Car ile Ülkü Motorsport’tan Kaan Kara ikinci ve Opel Corsa OPC ile yine Ülkü Motorsport’tan Yunus Çapraz da üçüncü olarak podyum yaptılar. Kategori 4’de Ayhan Germirli Mitsubishi Lancer EVO IX ile ilk sırayı elde ederken, Fiat Palio ile kadın sporcu Evren Girgin ikinciliği kazandı. Yarışın takımlar birincisi ise Ülkü Motorsport oldu.

28 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilen mahalli yarışta ise Kategori 1’de Taner Oruç, Kategori 2’de Nebil Erbil, Kategori 3’te Kaan Kara ve Kategori 4’te Cem Yalın birincilikleri paylaşan sporcular oldular.

AVIS 2021 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın dördüncü yarışı, 11-12 Eylül tarihlerinde Kocaeli Otomobil Sporlar Kulüb

Top