You are here
Home > TURKEY > BİTCİ RACİNG İLK YILINDA ŞAMPİYON

BİTCİ RACİNG İLK YILINDA ŞAMPİYON

Ülkemizde motor sporlarına 2021 yılında hızlı bir giriş yapan takım, AVİS Türkiye Pist Şampiyonası Takımlar Şampiyonu ve sporcusu Turgut Konukoğlu ile Maxi Grup Pilotlar Şampiyonu oldu. Türkiye Pist Şampiyonası 4-5 Aralık 2021 tarihlerinde Tosfed İzmit Körfez Yarış Pisti’nde yapılan altıncı ve son ayak yarışları ile sona erdi.

Cumartesi günü yapılan ilk yarışa, attığı en hızlı tur ile pole positiondan start alma hakkı kazanan 10 Türkiye Şampiyonluğu sahibi tecrübeli pilot İbrahim Okyay ile sezona ilk şampiyonluğu hedefi ile start alan genç takım arkadaşı Turgut Konukoğlu arasındaki yoğun rekabet damgasını vurdu. Sezon başından itibaren hem birbirleri ile sıkı bir mücadele içerisinde yarışan, hem de BİTCİ Racing’in takımlar şampiyonluğu için her yarıştan en yüksek puanları alması gereken takım arkadaşları hızlı ve bir o kadar da hatasız yarışlar çıkarmak zorundaydı. İki tecrübeli pilot tüm yarışlarda bunu başararak takım için başarılı sonuçlar elde etti. Yarışta Audi A3 ile İbrahim Okyay birinci, yine Audi A3 ile Turgut Konukoğlu ikinci ve Volkswagen Golf GTİ ile Yiğit Eröge ise üçüncü olarak finişe ulaştı.

Pazar günü yapılan ve ters grid uygulaması ile start alan ikinci yarış, aynı zamanda Türkiye Pist Şampiyonası 2021 sezonunun son mücadelesi idi. İki takım arkadaşı ilk turlardan itibaren rakiplerini geride bırakarak üst sıralara yerleşti ve damalı bayrağın altından saliseler farkıyla beraber geçerek izleyenlerin alkışlarını topladı. Bu yarışta birinci olan Turgut Konukoğlu böylece topladığı puanlarla tecrübeli takım arkadaşını geride bırakarak Türkiye Pist Maxi Grup Şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. İbrahim Okyay hem yarışı hem de sezonu ikinci olarak tamamladı. Üçüncülük ise Audi TT sürücüsü Demir Eröge’nin oldu.

2021 yılında kurulan BİTCİ Racing, baştan sona tam bir takım ruhu ile takip ettiği şampiyonada Turgut Konukoğlu, İbrahim Okyay ve beşinci ayakta İbrahim Okyay’ın yerine start alan Barkın Pınar’ın kazandığı puanlarla ilk sezonunda AVİS Türkiye Pist Şampiyonası Takımlar Şampiyonluğu unvanının sahibi oldu.

Yarıştan sonra Konukoğlu, “Benim için harika bir sezondu. Takımın deneyimi ve bana her yarış tüm ayarları ile kusursuz çalışan bir otomobil teslim etmesi işimi kolaylaştırsa da tecrübeli takım arkadaşımı geçmek kolay olmadı. Bu benim ilk Türkiye Şampiyonluğum ve bunun için çok mutluyum. Başta tüm takım arkadaşlarım olmak üzere izleyen, destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Takım Direktörü İbrahim Okyay ise “Turgut harika bir iş çıkardı. Onu sezon başında takıma aldığımızda bu sonuca ulaşacağına inancımız tamdı. Turgut son derece hızlı ve bir ok kadar da disiplinli bir sporcu ve eminim ki bundan sonra başarıları artarak devam edecektir. Özellikle pandemi ve yazın yaşanan üzücü yangınlar nedeni ile zor ve son derece sıkışık bir yarış takvimi ile mücadele ettik. Tüm bu zorlukları aşarak eksiksiz bir yarış takvimi gerçekleştirmemizi sağlayan başta TOSFED’e, organizatör kulüplerimize, yetkililerimize ve tüm görevlilere müteşekkiriz.” dedi.

Top